Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Τί αγχώνει τους επαγγελματίες ταξιδιώτες

Αυξημένο άγχος εμφανίζει το 93% των ανθρώπων που ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους σε χώρες τους εξωτερικού, σύμφωνα με έρευνα της Booking.com.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, οι ταξιδιώτες αυτοί βιώνουν αυξημένο άγχος ταξιδίου λόγω αγχωτικών σεναρίων, με το άγχος να επιδεινώνεται από τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, τα ταξίδια για τους ανθρώπους αυτούς είναι απαραίτητα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 4.500 ατόμων από 8 χώρες, που ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους, παρότι το ένα τρίτο έχει γενικά καλή εντύπωση για τα επαγγελματικά ταξίδια (39%), ο σημαντικότερος στρεσογόνος παράγοντας εντοπίζεται στις μεταφορές, με το 93% να αισθάνονται αγχωμένοι τουλάχιστον σε μία φάση του ταξιδίου.

Ο συνδυασμός προγραμματισμού πριν το ταξίδι, κράτησης καταλύματος και μεταφορών, διαχείρισης των εξόδων και εσόδων, και πλοήγησης προς τον προορισμό, μαζί με την έλλειψη ύπνου, αποτελεί δυνητικά την καταλληλότερη συνθήκη προκειμένου οι ταξιδιώτες να αισθάνονται εξαντλημένοι και αγχωμένοι. Όλα αυτά πριν τη διεξαγωγή των σημαντικών επαγγελματικών συναντήσεων και της πραγματικής εργασίας.

Οι κορυφαίες αιτίες άγχους στα επαγγελματικά ταξίδια είναι: Το χάσιμο της πτήσης/ του τρένου – 32%Οι γλωσσικές δυσκολίες – 26%Η πιθανότητα να χαθούν οι αποσκευές – 22%Το μη οικείο περιβάλλον – 21%Οι μετακινήσεις στην πόλη – 18%

H απώλεια σημαντικών εγγράφων (διαβατηρίου, παρουσίασης κτλ.) – 18%IT setup / αν οι συσκευές λειτουργούν – 17%Η ακύρωση συναντήσεων – 16%Η παρουσίαση/ συνάντηση με ανθρώπους για πρώτη φορά – 16%Πολιτιστικοί φραγμοί/ διαφορές – 13%Η απώλεια συσκευής που ανήκει στην εταιρία (λάπτοπ, κινητό τηλέφωνο κτλ.) – 12%Τα αεροδρόμια είναι η μεγαλύτερη πηγή άγχους για τους αμερικανούς που κάνουν επαγγελματικά ταξίδια.

Από τα λιγότερο αγαπημένα τους στοιχεία στα επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό, είναι οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις, με τους μισούς (47%) να παραπονιούνται για αυτούς τους 2 λόγους.

Ένας στους 3 (32%) αναφέρει ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι να χάσει την πτήση του. Επίσης, το τζετ λαγκ (42%) και η ασφάλεια αεροδρομίου (26%) είναι ψηλά στη λίστα με τα πιο δυσάρεστα στοιχεία των επαγγελματικών ταξιδίων.

Το άγχος συνεχίζεται και μετά την άφιξη στον προορισμό του εξωτερικού, με το 26% να αγχώνεται για τη γλώσσα και με έναν στους 5 να αισθάνεται άβολα ως προς το ξένο περιβάλλον (21%) και τον πολιτισμό (13%).

Επιπλέον, περισσότεροι από το ένα τρίτο αναφέρουν ότι το λιγότερο αγαπημένο χαρακτηριστικό των επαγγελματικών ταξιδίων είναι η απόσταση από την οικογένεια και τους φίλους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων