Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Τι αναφέρει το Bloomberg για το ραντεβού Μέρκελ-Τσίπρα

Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι διατεθειμένη να κάνει πολλά πράγματα προκειμένου να βρει ένα συμβιβασμό για την υπόθεση της Ελλάδας γράφει το Bloomberg επικαλούμενο Γερμανό αξιωματούχο με γνώση του πώς σκέφτεται η κυρία Μέρκελ.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, η Άνγκελα Μέρκελ θα αναζητήσει κοινό έδαφος στις συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να καταπραϋνει την πολεμική ρητορική ανάμεσα στις δύο χώρες και να επανακτήσει τον έλεγχο των προσπαθειών παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Ωστόσο θα πει στον Αλέξη Τσίπρα, προστίθεται στο ρεπορτάζ, στις συναντήσεις που θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο τη Δευτέρα ότι περιμένει η Ελλάδα να ακολουθήσει τους κανόνες.

«Μετά από εβδομάδες έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, η Μέρκελ επιδιώκει τις συναντήσεις τώρα προκειμένου να επαναφέρει στις “ράγες” τις συνομιλίες» συμπλήρωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

HTML tutorial

Κάθε πληροφορία ότι θα του απευθύνει τελεσίγραφο στον Τσίπρα είναι εντελώς ανοησίες και προπάγανδα από εκείνους που θέλουν να υποδαυλίσουν την ένταση, προσθέτει.

Η Άνγκελα Μέρκελ βλέπει τη συνάντηση σαν μια ευκαιρία να τον γνωρίσει και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί απευθείας τις λεπτομέρειες της τύχης της Ελλάδας, τις οποίες αντιμετωπίζει ως ένα θέμα ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, υποστηρίζει ο ίδιος αξιωματούχος. Το περιθώριο ελιγμών για την Ελλάδα εξάλλου είναι περιορισμένο από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων