Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Τί απαντά ο Βαρουφάκης σε Παππά και Κοτζιά για το Σχέδιο Β;

Θυμίζοντας ότι σήμερα είναι η «επέτειος» του δημοψηφίσματος, όταν το ΌΧΙ συγκέντρωσε 62%, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Επέτειος του 62%, η τρόικα εσ. τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντι-τροικανό. Το μίσος τους τιμή μου».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποφάσισε να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο αφενός σε όσα του καταμαρτυρούν ο Νίκος Παππάς με τον Νίκο Κοτζιά στην παρέμβασή του στην ΕΡΤ και αφετέρου σε όσα αποκαλύπτει ο συνεργάτης του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ για το Σχέδιο Β του καλοκαιριού του 2015.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε, με αφορμή το γεγονός ότι αποφασίστηκε να συζητηθεί στο τέλος Ιουλίου η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Plan B, ότι «εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν, αν δεν είχα Plan B».

Επιβεβαιώνει, δε, ότι υπήρχε plan X, υποστηρίζοντας ότι θα εφαρμοζόταν «σε περίπτωση που ο Σόιμπλε και σία επιχειρούσαν να μας εκδιώξουν από την Ευρωζώνη, όπως ακριβώς το υπουργείο Άμυνας έχει υποχρέωση να διαθέτει σχέδιο σε περίπτωση πολέμου».

HTML tutorial

varouf-tweet-oxi

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων