Το δίδυμο των επιτυχιών Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου, με πολλές ταινίες και σειρές στο… παλμαρέ τους, μίλησαν στο περιοδικό Big Fish και αποκάλυψαν “πικάντικες” λεπτομέρειες για τη σειρά “Τρεις Χάριτες” που τους καθιέρωσαν.
Νιώσατε ποτέ ότι πρέπει να απολογηθείτε για την επιτυχία;
Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου είσαι κατηγορούμενος πάντα για την επιτυχία και πρέπει να απολογείσαι. Είναι περίεργο, αλλά στη δουλειά μας γίνεται το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες δουλειές που κάνουν οι άνθρωποι. Για παράδειγμα ένας γιατρός ή ένας δικηγόρος, που έχουν και πιο μεγάλο κύκλο ασθενών ή πελατών, θεωρείται ένας επιτυχημένος επιστήμονας. με τον ίδιο τρόπο ένας έμπορος που ανοίγει ένα μαγαζί: όσο πιο μεγάλους τζίρους κάνει τόσο πιο επιτυχημένος θεωρείται. Στη δική μας δουλειά, όμως, όσο πιο πολλά εισητήρια κόβεις τόσο το χειρότερο για σένα. Θεωρείσαι φτηνιάρης, εμπορικός, πουλημένος στα κυκλώματα και ό,τι άλλο συναφές.
Τι σκέφτεστε πρώτα όταν φτιάχνετε μια παράσταση στο μυαλό σας; Τους ηθοποιούς που θα πάρετε; Με ποια κριτήρια τους επιλέγετε;
Δεν ξέρουμε γιατί επιλέγουμε αυτούς τους ηθοποιούς και όχι κάποιους άλλους. Με μερικούς μας δένουν κάποιες αόρατες κλωστές και είναι αυτοί που μας κάνουν να γράφουμε τους ρόλους. Τους έχουμε υπόψη μας (πολλές φορές χωρίς να το ξέρουν οι ίδιοι) και γράφουμε γι’αυτούς. Είναι σαν να μας καθοδηγούν. Σαν να βάζουν έναν αόρατο χάρακα και με αυτόν γεωμετρούν τους ρόλους και τα έργα μας.
Πείτε μια φορά που περάσατε εσείς από οντισιόν και σαν απέρριψαν; Θυμάστε κάποιο αστείο περιστατικό από τη διάρκεια της καριέρας σας που θέλετε να μας αφηγηθείτε;
Από απόρριψη άλλο τίποτα. Πρώτα απ’ όλα τις «Χάριτες» μόνο το MEGA τις δέχτηκε. Όλα τα άλλα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια τις απέρριψαν. Αυτό συμβαίνει μέχρι σήμερα. Το σενάριο για την τελευταία μας ταινία το περιφέρουμε δεξιά και αριστερά για ενάμιση χρόνο και δεν έχουμε βρει ούτε ένα ευρώ για να το γυρίσουμε. Προφανώς οι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της πατρίδας μας δε θέλουν να γυριστεί η επόμενη ταινία μας. Και παρότι θέλετε αστείο περιστατικό, δεν έχουμε. Την απόρριψη μας είναι πολύ δύσκολο να την πάρουμε στ’ αστεία.