Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Τι είναι η νέα τάση των “σιωπηλών” αεροδρομίων που έφτασε στην Ευρώπη

Τα αεροδρόμια είναι λόγω του μεγάλου αριθμού συγκεντρωμένων ατόμων, των μετακινήσεων και των συνεχών ανακοινώσεων και ενημερώσεων από τα μεγάφωνα, ιδιαίτερα πολύβουοι χώροι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, με σκοπό να μειωθεί ο θόρυβος στα αεροδρόμια, ορισμένοι διεθνείς αερολιμένες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, έχουν αρχίσει να υιοθετούν τη φιλοσοφία του «σιωπηλού» αεροδρομίου, δίνοντας άλλη μορφή στις ανακοινώσεις.

Πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα εμφανίζονται το αεροδρόμιο του Ελσίνκι στη Φινλανδία και το αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Angela Gittens, γενική διευθύντρια του Airports Council International, παρατηρείται μια αυξανόμενη επιθυμία των αερολιμένων και αεροπορικών εταιρειών να «δημιουργήσουν μια ήρεμη, χαλαρή ατμόσφαιρα για τους επιβάτες, ενώ περιμένουν να επιβιβαστούν».

Τον Ιούνιο, το αεροδρόμιο του Ελσίνκι υιοθέτησε τη φιλοσοφία του σιωπηλού αεροδρομίου, κάνοντας τις ανακοινώσεις πτήσεων μόνο στους χώρους με τις πύλες αναχώρησης.

Οι υπόλοιποι χώροι όπως τα καταστήματα και τα σαλόνια, θα γίνουν πολύ πιο ήσυχα, ενώ οι ανακοινώσεις σε όλους τους χώρους των τερματικών σταθμών θα γίνονται μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.

Οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερώνονται από διαδραστικά περίπτερα ή μέσω ειδικών εφαρμογών στα κινητά τους τηλέφωνα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων