Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Τι είναι ο “Καφές σε Αναμονή”; | Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για την υπέροχη ιδέα!

Γράφει η Δήμητρα Πραντάλου

Η εποχή που διανύουμε, ανεξαρτήτως ηλικίας έχει τις δυσκολίες της σε πολλούς τομείς. Αυτό που δεν πρέπει να χαθεί όμως, είναι η ανθρωπιά μας. Γιατί με αυτή μπορεί να ξεπεραστεί και να νικηθεί οποιαδήποτε δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποι μας εκεί έξω, αρκεί μονάχα η θέληση να βοηθήσουμε πραγματικά με όποιο τρόπο διαθέτουμε. Ένα είναι το σίγουρο όμως, ότι οι νέοι -το μέλλον αυτού του τόπου- δεν σταματούν να έχουν φαντασία και να ανακαλύπτουν συνεχώς αποτελεσματικές ιδέες.

Ζωντανό παράδειγμα είναι οι σπουδαστές της δραματικής σχολής “Δήλος” που σκέφτηκαν και υλοποίησαν μια ευφάνταστη και συγκινητική ιδέα. Ο “Καφές σε Αναμονή” είναι μια ιδέα που πρωτοστάτησε στην Ιταλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και πλέον έχει τεθεί σε εφαρμογή και στην Ελλάδα.

Τι είναι όμως ο “Καφές σε Αναμονή”;

Αρχικά η ιδέα αυτή έχει το βαρυσήμαντο στόχο, να βοηθήσει όσους περισσότερους γίνεται χάρη στην δική μας προθυμία. Η διαδικασία είναι πραγματικά εύκολη. Συγκεκριμένα, όταν αγοράζουμε έναν καφέ μπορούμε να αγοράσουμε άλλον έναν, και να τον βάλουμε στην “αναμονή”. Ο καταστηματάρχης κόβει κανονικά την απόδειξη και σημειώνει σε ένα εμφανές σημείο του μαγαζιού τί προϊόντα υπάρχουν στην αναμονή, ώστε ο άνθρωπος που δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει αυτό που θέλει, να το πάρει απ΄τα κρατημένα.

Το υπέροχο όμως της ιδέας δεν σταματάει σε έναν καφέ, αφού ο καθένας από εμάς μπορεί να βάλει στην αναμονή ό,τι επιθυμεί εκείνος, ακόμα και ένα ολόκληρο γεύμα.

Η παρέα της δραματικής σχολής “Δήλος” δημιούργησε το ακόλουθο βίντεο, με σκοπό την προώθηση και την παρακίνηση συνεισφοράς καταναλωτών και καταστηματαρχών. Τα καλά νέα μέχρι στιγμής, είναι ότι όλο αυτό το κίνημα έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση, ενώ στο Facebook έχουν δημιουργηθεί σχετικές σελίδες για τον “Καφέ σε Αναμονή” στην Θεσσαλονίκη, το Φάληρο, την Λάρισα κ.α.

Μια ιδέα που μοιράζει αγάπη, βοήθεια, σεβασμό, αλληλεγγύη, δυνατότητα βίωσης και επιβίωσης και πάνω απ’όλα ανθρωπιά. Μην ξεχνάτε τον διπλανό σας.

Δείτε το βίντεο:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων