Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Τι είπε με το Ερντογάν και τον Βαρθολομαίο ο Αβραμόπουλος στην Τουρκία

Ανεπίσημη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, είχε το Σάββατο ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Ο Δ. Αβραμόπουλος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, για να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, λίγο πριν την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη, ο Δ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο, με τον οποίο συνδέεται από παλιά φιλία από την εποχή που και οι δύο ήταν δήμαρχοι στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη, αντίστοιχα, και δέχθηκε την πρόσκληση του κ. Ερντογάν να συναντηθούν ιδιωτικά και άτυπα στην κατοικία του Τούρκου προέδρου στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο. Άγνωστό είναι εάν ο Δ. Αβραμόπουλος μετέφερε στις… αποσκεύες του και μήνυμα από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προς τον κ. Ερντογάν, με στόχο την εκτόνωση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων