Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Τί ετοιμάζει ο Δ. Αβραμόπουλος;

Την παραίτησή του από την αντιπροεδρία της Νέας Δημοκρατίες έθεσε στην διάθεση του Αντώνη Σαμαρά ο Έλληνας Επίτροπος, Δ. Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, η συνεχής ενασχόλησή του με τα ευρωπαϊκά ζητήματα δεν του επιτρέπει να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντα της τιμητικής θέσης του αντιπροέδρου του κόμματος και γι” αυτό υποβάλει την παραίτησή του, ώστε η θέση να καλυφθεί από κάποιο πρόσωπο που θα μπορεί να ασχολείται καθημερινά με τα ζητήματα του κόμματος.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρότεινε επίσης η δεύτερη θέση του αντιπροέδρου να καλυφθεί από ένα πρόσωπο της νέας γενιάς, ώστε να γεφυρωθούν οι γενιές και στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως “κυκλοφόρησε” στα μέσα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ήταν γνώστης εδώ και μέρες των προθέσεων του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Όμως, ο Eυρωπαίος Επίτροπος σήμερα ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος και φαίνεται ότι τελικά δεν γνώριζε ουδείς την απόφαση του.

Διαβάστε την ομιλία του:

“Αγαπητέ Πρόεδρε,

Φίλες και φίλοι,

Μπορεί η νέα μου σημαντική ευρωπαϊκή αποστολή να θέλει να βρίσκομαι στις Βρυξέλλες, ωστόσο, μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι η καρδιά μου και o νους μου είναι στην Ελλάδα.

Είναι εδώ, όπου σε αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς δοκιμάζεται και κρίνεται από τις πολιτικές μας επιλογές το ευρωπαϊκό μας μέλλον, η πολιτική μας σταθερότητα, η κοινωνική μας συνοχή, οι προσδοκίες όλων μας.

Η σκέψη μου είναι στην Παράταξή μας και μοιράζομαι τους προβληματισμούς όλων μας, μπροστά στα νέα δεδομένα που προκάλεσαν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Και ανησυχώ για τις εξελίξεις στη χώρα μας. Θεωρώ ότι η πολιτική και οικονομική προτεραιότητα για την Ελλάδα σήμερα, είναι το ερχόμενο τετράμηνο, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της στο εξωτερικό.

Διότι εάν δεν συμβεί αυτό και δεν βοηθήσουμε και εμείς – κάτι που κάνουμε ούτως ή άλλως – προς την κατεύθυνση αυτή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πριν από οποιαδήποτε άλλη πολιτική εξέλιξη, θα έχει επέλθει η οικονομική μας καταστροφή και η ουσιαστική αμφισβήτησή μας, ως ισότιμου εταίρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι΄ αυτό εκτιμώ ότι πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας, που ήταν και δικές μας σε ένα μεγάλο βαθμό ή όποιες τουλάχιστον συμφωνηθούν στο Eurogroup αύριο, για να ενδυναμωθεί και να ανακάμψει η Ελλάδα.

Δεν ψάχνουμε για προσωπική ή πολιτική δικαίωση, αλλά για λύση και κίνηση προς τα εμπρός.

Όλοι έχουμε να κερδίσουμε από αυτό. Ανεξαρτήτως το πού ανήκει η καθεμία και ο καθένας. Ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε εξελίξεων το επόμενο διάστημα.”

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων