Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Tι γράφουν τα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ για την ψηφοφορία για τα μέτρα

Ο διεθνής τύπος έχει το βλέμμα του στραμμένο στη χώρα μας και τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές της εξελίξεις. Το ταχύ βήμα με το οποίο αλλάζουν πολύ σημαντικά κομμάτια της ζωής όλων μας, ως έκβαση των αποφάσεων και κινήσεων της κυβέρνησης, μας φέρνει για ακόμη μια μέρα στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων του εξωτερικού.

Δείτε τι γράφουν μερικές από αυτές:

«Το κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το πακέτο μεταρρυθμίσεων» «είναι ο τίτλος της γερμανικής Tagesspiegel η οποία κάνει λόγο για μια πύρινη ομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού και στέκεται στις δύο πιο ηχηρές αρνητικές ψήφους από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον πρώην υπουργό οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται για την διάσωση» είναι ο τίτλος της Wall Street Journal, η οποία σχολιάζει ότι τώρα το ζητούμε είναι η ενότητα του κυβερνητικού κόμματος μετά την διαφοροποίηση πολλών βουλευτών του.

HTML tutorial

«Η Ελλάδα εγκρίνει τα αμφιλεγόμενα μέτρα λιτότητας, εξομαλύνοντας τον δρόμο για το πακέτο διάσωσης» είναι ο τίτλος της Washington Post, η οποία σχολιάζει: «Η ψηφοφορία αντήχησε σε όλη την Ευρώπη, προκαλώντας εντυπωσιακή ήττα για λαϊκιστικές δυνάμεις που πίεζαν για έξοδο από το ευρώ μετά από χρόνια λιτότητας και περικοπών που επέβαλαν οι ατμομηχανές της Ευρώπης με επικεφαλής τη Γερμανία».

«Το ναι στην λιτότητα κοστίζει στον Τσίπρα την πλειοψηφία» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου άρθρου της γερμανικής οικονομικής εφημερίδα Handelsblatt, η οποία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι εναντίον του νομοσχεδίου των προαπαιτούμενων ψήφισαν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων