Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια … της ΓΣΕΕ;

Εντυπωσιακά «περίεργα» ήταν τα αποτελέσματα για την εκλογή νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ. Από τη μία το ΠΑΣΟΚ έχασε μεγάλο μέρος των δυνάμεών του, περίπου 25% καθώς από 22 έδρες που είχε έπεσε στις 16 κι από την άλλη παραμένει η μεγαλύτερη δύναμη στον συνδικαλιστικό χώρο αφού η ΠΑΣΚΕ εξελέγη πρώτη κατά τις διαδικασίες εκλογής νέου συμβουλίου!

Κι όλα αυτά έχοντας να αντιμετωπίσει και την… διασπαστική κάθοδο του αρχισυνδικαλιστή της ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου ο οποίος εξασφάλισε τρεις έδρες!

Το δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο από το συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή της πρώτης δύναμης σε εκλογικά ποσοστά στην χώρα, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων, περιορίστηκε στις 5 έδρες από τις 3 που είχε εξασφαλίσει στο προηγούμενο συνέδριο. Τότε όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνταν σε ποσοστά της τάξης του 4%.

Βλέποντας αυτά ο βουλευτής και συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και μιλώντας εξ ονόματος της Αυτόνομης Παρέμβασης, δηλαδή της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε συνεργασία με το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ το οποίο ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια πορεύεται τον δικό του αυτόνομο δρόμο…

Η είδηση όμως βρίσκεται αλλού. Στο ότι ο κ. Στρατούλης ουσιαστικά επιβεβαίωσε την συμπόρευση του συνδικαλιστικού ΣΥΡΙΖΑ με τον Φωτόπουλο λέγοντας ότι οι δυνάμεις της αριστεράς πρέπει να συμπορευτούν μέσα στους εργατικούς αγώνες και με άλλες δυνάμεις οι οποίες αντιπαρατίθενται στην ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ! Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια δηλαδή!!! Μήπως αυτή είναι και η αρχή για την επισημοποίηση των ήδη καταγεγραμμένων σχέσεων του συνδικαλιστή Φωτόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων