Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Τι κοινό έχουν τα πιο «ευτυχισμένα» επαγγέλματα;

«Διάλεξε τη δουλειά που αγαπάς και δε θα χρειαστεί να ξαναδουλέψεις ποτέ».

Μπορεί να έχουν περάσει εκατοντάδες χρόνια από τότε που ο Κομφούκιος έγραψε το συγκεκριμένο ρητό και η ιδέα καθεαυτή να φαντάζει ρομαντική και ανεδαφική για τα σύγχρονα δεδομένα.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το να παίρνεις ευχαρίστηση από το επάγγελμά σου είναι μια επιθυμία διαχρονική και ένας σημαντικός στόχος για τους νέους εργαζόμενους ανά τον κόσμο. Όπως τι πραγματικά σημαίνει το να έχεις μια «καλή δουλειά;»

Ένα βιώσιμο εισόδημα, ένα φιλικό περιβάλλον, προοπτικές ανέλιξης: αυτοί είναι μερικοί παράγοντες που μας έρχονται πρώτα στο μυαλό. Ωστόσο, μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 27.000 άνθρωποι, ανέδειξε ένα άλλο χαρακτηριστικό ως κορυφαίο παράγοντα για το αίσθημα της ικανοποίησης σε ένα επάγγελμα.

HTML tutorial

Αρχικά, ανάμεσα στα επαγγέλματα με τους πιο «ευτυχισμένους» υπαλλήλους ήταν αυτό του φυσιοθεραπευτή, του πυροσβέστη, του εκπαιδευτικού, του ζωγράφου, του συγγραφέα, του ψυχολόγου και του εκπαιδευτή ειδικής αγωγής.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο National Opinion Research Center του University of Chicago και ο επικεφαλής της, Tom W. Smith, σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για διαφορετικής φύσεως επαγγέλματα,έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό.

Ποιο είναι αυτό; Η αίσθηση της προσφοράς σε άλλους ανθρώπους.  Αυτό δεν είναι ακριβώς καινούριο στοιχείο, αφού πολλές έρευνες στο παρελθόν έχουν καταλήξει στο ότι η εθελοντική εργασία αλλά και επαγγέλματα που περιλαμβάνουν την προσοχή, την προστασία και την προσφορά σε άλλους ανθρώπους είναι υπεύθυνα για το αίσθημα της πληρότητας και της ευτυχίας στους εργαζόμενους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων