Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Τι λέει η συνήγορος του Παύλου Χαϊκάλη για την υπόθεση

Η περιγραφή της υπόθεσης για τα όσα καταγγέλλει ο Παύλος Χαϊκάλης, έχει μεγάλο ενδιαφέρον όσο περνούν οι ώρες, αφού διαρκώς υπάρχουν αποκαλύψεις από τις δύο πλευρές.

Η δικηγόρος του Παύλου Χαϊκάλη, Έλενα Τζούλη, περιέγραψε τι συνέβη από την ημέρα που έγινε η πρώτη καταγγελία στην εισαγγελία, μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης:

“Στις 6/12, όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον Π. Χαϊκάλη και τον Γ. Αποστολόπουλο, προσήλθαμε στην εισαγγελία. Σε συμφωνία με τον κ. Ντογιάκο παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου, του προέδρου των ΑΝΕΛ, συμφωνήθηκε να μην κατονομαστεί ο δράστης προκειμένου να μην διαρρεύσει το όνομα. Πρότεινε ο κ. Ντογιάκος να κατονομαστεί το πρόσωπο την ημέρα που θα πήγαινε για τα χρήματα”.

Όταν, στις 12 Δεκεμβρίου, ο Γ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο ραντεβού, ενημερώθηκαν -όπως είπε η κα. Τζούλη- αμέσως οι αρχές. Μάλιστα, “το ίδιο απόγευμα ο Π. Χαϊκάλης απαίτησε από την αστυνομία να μεταβεί το ίδιο βράδυ στο σπίτι του Αποστολόπουλου για να βρει το χρηματικό ποσό. Απάντησαν ότι δεν μπορούν χωρίς εντολή εισαγγελέα. “Την επόμενη μέρα, όπως είπε η δικηγόρος, ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος της είπε ότι η απόφαση του ήταν να αναμένουν.

Για το υλικό που έχει καταθέσει ο Παύλος Χαϊκάλης στην εισαγγελία, υποστηρίχθηκε ότι είναι “νόμιμο γιατί είναι το μόνο που μπορεί να θεμελιώσει αδίκημα κατά του πολιτεύματος”.

Επίσης, διατυπώθηκε η εκτίμηση οτι “ο κ. Αποστολόπουλος ενδεχομένως κατέγραφε για να εκβιάσει το Χαϊκάλη σε περίπτωση που άλλαζε γνώμη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαφορετικά γιατί δεν το πήγε πουθενά.” Μάλιστα, ζητήθηκε η κατάθεση του στον εισαγγελέα προκειμένου να του υποβάλουν μήνυση.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι “ακόμα δεν έχει γίνει απομαγνητοφώνηση του υλικού από την ΕΛΑΣ. Τώρα γίνεται από ότι μαθαίνουμε. Διενεργείται μια προανάκριση χωρίς να έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας απομαγνητοφωνημένα κείμενα. Δεν μπορεί να κλείσει η έρευνα χωρίς να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών. Θα ήταν πραξικόπημα.”

Τελικά, στον εισαγγελέα πήγε και ο Πάνος Καμμένος, λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής και ολοκληρώθηκε και η συμπληρωματική κατάθεσή του στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο για την υπόθεση Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινίσεις που σχετίζονται με τη χθεσινή κατάθεση του καταγγελλόμενου από τον Παύλο Χαϊκάλη Γ. Αποστολόπουλο.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του είπε: «Έρχομαι στην Εισαγγελία γιατί χθες βράδυ, επικοινώνησε μαζί μου ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης αναφέροντας μου την επιθυμία του εισαγγελέα να καταθέσω. Του εξήγησα ότι έχω κώλυμα, επειδή θα πρέπει να παραλάβω το γιο μου από την Αμερική και να καταθέσω τη Δευτέρα και το δέχτηκε».

«Σήμερα όμως, το πρωί από τους δημοσιογράφους διέρρευσε η δυσαρέσκεια της Εισαγγελίας και με ειδοποίησε η συνήγορος μου Ελένη Τζούλη ότι θα πρέπει να καταθέσω τώρα, αλλιώς ο εισαγγελέας Ντογιάκος λέει ότι θα κλείσει η υπόθεση», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Καμμένος.

«Παράλληλα, υπήρξε διαρροή ότι το υλικό που είναι στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι μονταρισμένο. Ο κ. Κικίλιας και ο διευθυντής των εγκληματολογικών με ενημερώνουν ότι το υλικό το κρατά ο κ. Ντογιάκος στο συρτάρι του. Αν αληθεύει, πρόκειται για προσπάθεια συγκάλυψης».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων