Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Tι λέει το ΓΕΝ για το συμβάν με τον Καμμένο και τους Τούρκους στα Ίμια

Λίγες μόλις ώρες από το περιστατικό στα Ίμια, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για όλα όσα διαδραματίστηκαν την χτες την ώρα που ο Πάνος Καμμένος απέδιδε τιμές στους τρεις πεσόντες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που σκοτώθηκαν το 1996 στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Μέσω ανακοίνωσης, το ΓΕΝ ξεκαθαρίζει ότι όσα αναφέρονται στα τουρκικά ΜΜΕ δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης του ΠΝ επιβιβάστηκαν στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος».

«Στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, έπλεαν το περιπολικό Α/Υ KAS του Ναυτικού της Τουρκίας, τα σκάφη SG81 και SG101 και ίπτατο ένα ελικόπτερο της Ακτοφυλακής της Τουρκίας. Από ελληνικής πλευράς έπλεε το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης ΡΩ (ΛΣ070) του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ» υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Κατά τον πλου της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου, τα τουρκικά πλοία KAS και SG81, παραβιάζοντας Εθνική Χωρική Θάλασσα, αποπειράθηκαν να παρεμποδίσουν την προσέγγιση της κανονιοφόρου στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου. Με κατάλληλους χειρισμούς, η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ προσέγγισε στο προκαθορισμένο σημείο».

Τέλος, τονίζεται ότι η κανονιοφόρος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» κατέπλευσε στη Ν. Κάλυμνο για να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους τρεις πεσόντες αξιωματικούς του ελικοπτέρου ΠΝ21, που διοργανώθηκαν από το Δήμο Καλύμνου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων