Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Τι να κάνεις αν η μέρα σου πάει από το κακό στο χειρότερο

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Emotion, αποκαλύπτει τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να δώσει τέλος στις «κακοτοπιές» της μέρας του.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί δεν έχουμε παρά να φερόμαστε ευγενικά στους γύρω μας και όλα θα λυθούν.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές χώρισαν τους 473 συμμετέχοντες σε τέσσερις ομάδες και για έξι εβδομάδες εκτελούσαν η κάθε μία, κάτι διαφορετικό. που θα βελτίωνε τον κόσμο (π.χ μάζευαν σκουπίδια, βοηθούσαν ανθρώπους κτλ).

Συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα έκανε πράξεις που θα βελτίωνε τον κόσμο (π.χ μάζευαν σκουπίδια, βοηθούσαν ανθρώπους κτλ), η δεύτερη ομάδα έπρεπε να κάνει καλές πράξεις για τους άλλους, οι συμμετέχοντες της τρίτης ομάδας έπρεπε να κάνουν κάτι καλό για τους ίδιους και όσοι ήταν στην τρίτη ρουτίνα συνέχιζαν την καθημερινή τους ρουτίνα κανονικά.

Οι ψυχολόγοι, λοιπόν, κατέληξαν οι συμμετέχοντες της ομάδας 1 και 2 είχαν περισσότερο κέφι και καλή διάθεση από τους υπόλοιπους. Οι πράξεις καλοσύνης προς τον συνάνθρωπο ή γενικά προς τον πλανήτη σε βοηθούν να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου στο τέλος της ημέρας.

Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ότι ενεργοποιούνται τα ίδια μέρη του εγκεφάλου μας βοηθάμε τους άλλους με αυτά που ενεργοποιούνται όταν κάνουμε σεξ ή να τρώμε νόστιμο φαγητό.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που είστε στις μαύρες σας, μπορείτε να γίνεται εθελοντής σε έναν οργανισμό της γειτονιά σας, να βοηθήσετε τον γείτονα που μετακομίζει ή να βγάλετε την γιαγιά σας έξω για φαγητό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων