Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Tι πρέπει να σπουδάσεις αν θέλεις να γίνεις δισεκατομμυριούχος

Oι φοιτητές που σπουδάζουν μηχανική ή διοίκηση επιχειρήσεων είναι πιο πιθανό να γίνουν δισεκατομμυριούχοι σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Όσοι έχουν ήδη μπει στην αγορά εργασίας και ακολουθούν καριέρες στις πωλήσεις  ή ως χρηματιστές ανήκουν επίσης σε αυτούς που είναι πιο πιθανό να ενταχθούν στο κλάμπ τον πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο.

Τα ευρήματα είναι βασισμένα σε έρευνα που διεξήγαγε το γραφείο εύρεσης εργασίας Αaron Wallis το οποίο εξέτασε τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για να δουν εάν υπήρχε συσχέτιση μεταξύ της πρώτης τους εργασίας και του πλούτου που απέκτησαν μετέπειτα.

Η έρευνα έδειξε ότι η πιο συχνή πρώτη εργασία ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι ξεκίνησαν σε έναν οργανισμό που δεν ήταν δικός τους ή σε οικογενειακή επιχείρηση, ήταν σαν πωλητές. Δέκα απ’ τους 53 δισεκατομμυριούχους  ξεκίνησαν έχοντας αυτό τον ρόλο ενώ 9 άλλοι ξεκίνησαν την καριέρα τους σαν χρηματιστές.

Η έρευνα επίσης αναφέρει ότι μόλις οι 75 απ’ τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους,μια λίστα που περιλαμβάνει τους Bill Gates,Warren Buffet, George Soros και Jeff Bezos,έχουν πανεπιστημιακό τίτλο.

Aπ’ αυτούς τους 75 οι 22 έχουν σπουδάσει ως μηχανικοί (όπως ο Jeff Bezos της Amazon και ο Larry Page της Google),16 διοίκηση επιχειρήσεων και 11 οικονομικά.

Επίσης, 30 απ’ τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους είτε κληρονόμησαν είτε δούλεψαν για οικογενειακή επιχείρηση ενώ 17 ίδρυσαν την δικιά τους εταιρεία.

Τον Ιούλιο ο Jeff Bezos ξεπέρασε προσωρινά τον Bill Gates ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά από δραματική αύξηση των μετοχών στις εταιρείες online πωλήσεων που διαθέτει, πριν αυτές υποχωρήσουν και πάλι οπότε και ο Gates πέρασε εκ νέου στην πρώτη θέση.

Ο Gates, του οποίου η αξία αγγίζει τα 87 δισεκατομμύρια δολλάρια, βρίσκεται στην πρώτη θέση των πλουσιότερων ατόμων παγκοσμίως από τον Μάιο του 2013. Ο φιλάνθρωπος δισεκατομμυριούχος έχει διαθέσει 31.1 δισεκατομμύρια δολλάρια απ’ την προσωπική του περιουσία σε φιλανθρωπικές δράσεις ενώ ο Bezos έχει δωρίσει μόλις 100 εκατομμύρια δολλάρια,σύμφωνα με το Forbes.

 

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων