Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Τί προβλέπει το MarketWatch για την επομένη των ελληνικών εκλογών

Aκόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία εξελίχθηκε σε ένα νέο κόμμα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με το όνομα Λαϊκή Ενότητα, ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής. Aμέσως μετά τη νέα εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνασπισμού με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Σύμφωνα με ένα τέτοιο σενάριο, τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει και πάλι η Νέα Δημοκρατία.

Για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, το βραβείο του Αλέξη Τσίπρα ήταν πάντως ένα: Η δέσμευση των δανειστών της Ελλάδας για μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υποστηρίζει σε άρθρο του το MarketWatch.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχθηκε κυρίαρχος του παιχνιδιού διότι υποσχέθηκε πως θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, θα χαλαρώσει τις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες και θα πετύχει αναδιάρθρωση του χρέους, αν και αυτό το τριπλό πρόβλημα αποδείχθηκε άλυτο, σημειώνει ο αναλυτής του MarketWatch, Ντέιβιντ Μαρς. Ωστόσο, φαίνεται πως σε σχέση με την πανίσχυρη Άνγκελα Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια μεγαλύτερη επιτυχία.

Κατά τον Μαρς, η απάντηση για το πώς η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει τις σθεναρές αντιρρήσεις της Γερμανίας, βρίσκεται στη διασφάλιση ότι θα υπάρξει μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους της, κάτι που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και από άλλες χώρες στέλνοντας έτσι εφιαλτικά μηνύματα στο Βερολίνο.

Πλέον, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων