Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Τι προϊόντα αντάλλαξαν Ελλάδα και Βραζιλία μέσα στο 2014;

Μια μεγάλη εμπορική συνεργασία ανέπτυξε το 2014 η Ελλάδα με τη Βραζιλία, η οποία, μεταξύ άλλων, εισήγαγε από τη χώρα μας επιβατικά σκάφη, σιμέντα, μάρμαρα, λεπίδες ξυριστικών μηχανών, ελαιόλαδο, διάφορα μηχανήματα, μαγνήσιο, μέρη κυκλωμάτων, γλυκά κουταλιού, καλλυντικά και ταινίες αλουμινίου.

Καφές, καπνός, βωξίτης, σόγια, προπένιο, χαρτί, παπούτσια, απορρίμματα χαλκού, παρασκευάσματα γαλοπούλας, ζάχαρη, φάρμακα, ζωοτροφές, καύσιμα και άλλα είδη για κατανάλωση σε πλοία, ήταν, σύμφωνα με το protothema.gr, τα βασικά προϊόντα που η Ελλάδα εισήγαγε από τη Βραζιλία, αντίστοιχα.

Αυτά προκύπτουν σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου της Βραζιλίας και αναφέρονται στο τελευταίο ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας μας.

Στο σύνολο του 2014, η Βραζιλία εμφανίζει θετικό ισοζύγιο 68,56 εκ. δολαρίων ΗΠΑ σε σχέση με την Ελλάδα, με τις εξαγωγές της στα 136,76 εκ. (μείωση 9,7% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο) και τις εισαγωγές στα 68,2 εκ. (μείωση 40,7% σε σχέση με το 2013, λόγω της παύσης ελληνικών εξαγωγών πετρελαιοειδών). Χωρίς τα πετρελαιοειδή, οι ελληνικές εξαγωγές το 2014 αυξήθηκαν κατά 95,7%.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων