Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Τι σημαίνουν τα μπλε καθίσματα στα αεροπλάνα;

Σε πολλά από τα ταξίδια μας δεν έχουμε προσέξει ότι σχεδόν πάντα καθόμαστε σε μπλε καθίσματα. Είτε γιατί είναι το χρώμα του ουρανού, είτε γιατί το μπλε είναι το χρώμα της ασφάλειας. Πέρα από αυτές τις εκδοχές υπάρχει και μία άλλη ιστορία.

Τα πρώτα μπλε καθίσματα τοποθετήθηκαν σε αεροσκάφη πριν από αρκετές δεκαετίες, και τώρα όλες οι αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν ταπετσαρίες αυτού του χρώματος. Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το μπλε χρώμα με την αξιοπιστία και την ασφάλεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό ακόμα και για τους επιβάτες που δεν υποφέρουν από φοβίες για τις πτήσεις.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 90% των ανθρώπων αποφασίζουν υποσυνείδητα για την ελκυστικότητα μιας επιχείρησης ανάλογα με τα χρώματα της επωνυμίας.

Υπάρχει ένας πρακτικός λόγος για τον οποίο οι αεροπορικές εταιρίες επιλέγουν μπλε καθίσματα – οι βρωμιές και οι γρατζουνιές είναι λιγότερο ορατές σε αυτό το χρώμα και επομένως τα καθίσματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα καθίσματα που καλύπτονται με ένα άλλο πιο ανοικτό χρώμα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι λιγότεροι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πετάξουν στη διακεκριμένη θέση, οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν πιο ανοικτόχρωμη ταπετσαρία εκεί καθώς το ύφασμα ή το δέρμα φθείρεται πιο αργά.

Πηγή: in.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων