Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Τι συμβαίνει με τα καύσιμα του Στρατού;

Πελώρια ερωτηματικά δημιουργούν οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Γιώργου Σούρλα σύμφωνα με τις οποίες νοθευμένα και επικίνδυνα καύσιμα προμηθεύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η καταγγελία έγινε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προϊστάμενο των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, Νικόλαο Παντελή τον οποίο ο κ. Σούρλας ενημέρωσε πως από χημικές αναλύσεις δειγμάτων καυσίμων που έλαβε πρόσφατα το ΣΔΟΕ από δεξαμενές στρατοπέδων, διαπιστώθηκε ότι είναι νοθευμένα και επικίνδυνα καθώς καθίστανται πιο εύφλεκτα και «δυνατόν να προκαλέσουν βλάβη σε πρόσωπα».

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι παρά τις επανειλημμένες εδώ και τουλάχιστον οκτώ χρόνια διαπιστώσεις για νοθεία και την κατάθεση στην Στρατιωτική και Τακτική Δικαιοσύνη, 49 χημικών αναλύσεων καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων που τα χαρακτηρίζουν νοθευμένα και ακατάλληλα για την κίνηση οχημάτων, τα κυκλώματα ασύδοτα και ανενόχλητα συνεχίζουν την δράση τους, αγνοώντας κάθε Αρχή και μάλιστα σε ένα εθνικό ευαίσθητο τμήμα που εννοείται ότι τηρείται αυστηρά η νομιμότητα.

Ο κ. Σούρλας ζήτησε να δοθεί τέλος στη δράση αυτών των κυκλωμάτων, να αναζητηθούν οι διαπλεκόμενοι και όχι μόνο να τους επιβληθούν κυρώσεις για τα εγκλήματα που διαπράττουν, αλλά και να επιστρέψουν στο Δημόσιο τα δισεκατομμύρια που καταχράστηκαν.

Οι καταγγελίες είναι σοβαρές κι αφορούν σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα που έχει να κάνει με την εθνική άμυνα και τις ζωές στρατιωτικών και στρατευμένων παιδιών που υπηρετούν τη θητεία τους. Αν αύριο, ο μη γένοιτο, συμβεί κανένα κακό, ποιος θα βγει μετά για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;

Πολλώ δε μάλλον που ο κ. Σούρλας υποστηρίζει πως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και οχτώ χρόνια, αλλά πέφτει πάνω σε τοίχο «προστασίας».

Ευελπιστούμε πως η τελευταία πρωτοβουλία του κ. Σούρλα θα δώσει στη δικαιοσύνη τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσει την υπόθεση και να μην επιβεβαιωθεί το γνωστό «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων