Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Τι συμβαίνει στον δήμο Αλίμου; Μία μήνυση με ενδιαφέρον από τον επιχειρηματία Σ. Κακέτση σε βάρος του π. δημάρχου Θ. Ορφανού…

Μήνυση κατά του πρώην δημάρχου Αλίμου, Θάνου Ορφανού, κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο επιχειρηματίας του kitchen bar, Στηβ Κακέτσης. Στη μήνυση η οποία κοινοποιείται στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και στη Διοίκηση της ΔΕΗ γίνεται λόγος για “εγκληματική δραστηριότητα”, που προκάλεσε οικονομική ζημιά στον ίδιο και στο κράτος. Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο Αλίμου ότι έκανε τα “στραβά μάτια” σε παρανομίες επιχειρηματία – ανταγωνιστή, ο οποίος έχει μετατρέψει κυλικείο σε ”bar – restaurant – νυχτερινό κέντρο που πιο εύκολα θυμίζει εμπορικό κέντρο παρά κυλικείο” και αναφέρεται στην υπόθεση ρευματοκλοπής από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, σε βάρος του δήμου Αλίμου.

Γράφει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ακρόπολη”, ο γνωστός επιχειρηματίας. «Η συνεχής, επί σειρά δεκαετιών, πορεία μου στον εν λόγω χώρο υπήρξε επιτυχής σε μεγάλο βαθμό, πλην όμως, και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την οικονομία γενικότερα και ειδικότερα τον εν λόγω κλάδο, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσιάστηκε ιδιαίτερα μεγάλη πτώση στα έσοδα της ως άνω εταιρείας kitchen bar με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οφειλές της προς τον Δήμο Αλίμου, στον οποίο βρίσκεται η έδρα και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μου, ύψους περίπου 100.000,00 € που με τις προσαυξήσεις ανέρχονται στις 300.000,00 €, προερχόμενες από μη καταβολή φόρων, δημοτικών τελών κλπ. Για την ρύθμιση, με σκοπό την ολική εξόφληση, των ως άνω οφειλών της επιχείρησής μου προς τον Δήμο Αλίμου, και ενώ ήταν αδύνατη η από μέρους μου, εκ του νόμου προβλεπόμενη, καταβολή 3.000,00 € μηνιαίως, αιτήθηκα προς τον Δήμο Αλίμου την ρύθμιση των οφειλομένων χρεών της επιχείρησής μου και συγκεκριμένα αιτήθηκα την καταβολή από μέρους μου 1.000,00 € μηνιαίως μέχρι να επέλθει μια σχετική σταθεροποίηση στην αγορά και εν συνεχεία, την ολοσχερή εξόφληση των οφειλών μου με την από μέρους μου καταβολή μεγαλύτερων ποσών.

001_kaketsis

Την αίτηση – πρότασή μου αυτή, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και, προβάλλοντας ιδιαίτερα μεγάλο ζήλο, ο ίδιος ο τότε δήμαρχος και μηνυόμενος με την παρούσα Αθανάσιος Ορφανός, απέρριψαν, προβαίνοντας στην συνέχεια σε δικαστικές ενέργειες εναντίον της εταιρείας και συγκεκριμένα σε αιτήσεις και αγωγές που αφορούσαν την κατάσχεση και εκτέλεση του ακινήτου και κινητού εξοπλισμού της επιχείρησής μου, έχοντας ως μοναδικό σκοπό το κλείσιμο και την εξαφάνισή μιας επιχείρησης που επί σειρά δεκαετιών έχει συνδράμει τα μέγιστα στην αναβάθμιση και ενίσχυση του Δήμου, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές και επιτυχημένες επιχειρήσεις στην χώρα στον χώρο της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης και η οποία συνέδραμε οικονομικά τον Δήμο, όχι μόνο λόγω του γεγονότος ότι ήταν πάντα συνεπής όσον αφορά τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς αυτόν, αλλά και εμμέσως, καθώς αποτελούσε πόλο έλξης για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αττικής και ιδιαιτέρως του κοσμικού και ισχυρού οικονομικά κύκλου.

Παράλληλα, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ακόμα και τώρα, εν καιρώ κρίσης, η επιχείρηση διατηρεί 80 θέσεις εργασίας, δηλαδή η συνεισφορά της είναι ιδιαιτέρως θετική σε όλους τους τομείς». Η συνέχεια της μήνυσης όμως δίνει και την εξήγηση για το γεγονός του «όψιμου ενδιαφέροντος» του πρώην Δημάρχου Θανάση Ορφανού για την τήρηση της νομιμότητας. «Σε αντιδιαστολή με την ως άνω παράνομη και ανήθικη συμπεριφορά και αντιμετώπιση του μηνυομένου και των υπολοίπων μελών του τότε Δημοτικού Συμβουλίου προς εμένα και την επιχείρησή μου, παρατηρήθηκε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή αντιμετώπιση προς μια άλλη επιχείρηση. Συγκεκριμένα, σε μεγάλης έκτασης χώρο και συγκεκριμένα στην Μαρίνα Αλίμου, δίπλα ακριβώς από την έδρα και τις εγκαταστάσεις της «ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΚΕΤΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Α.Ε», βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του δημοτικού κολυμβητηρίου του Δήμου Αλίμου. Στον εν λόγω χώρο, όπως είναι λογικό, υπάρχει χώρος στον οποίο θα έπρεπε να στεγάζεται και να λειτουργεί κυλικείο προς εξυπηρέτηση των αθλουμένων στον χώρο και των επισκεπτών. Παρόλα αυτά, αντί για κυλικείο, στον εν λόγω χώρο στεγάζεται και λειτουργεί μια επιχείρηση με εγκαταστάσεις που διαθέτουν επιχειρήσεις που κάνουν ετησίως τζίρους εκατομμυρίων ευρώ, σε ένα χώρο 400 τετραγωνικών μέτρων, με αποκλειστική χρήση και εκμετάλλευση χώρου στάθμευσης με εμβαδό δύο στρεμμάτων και με εμπορική δραστηριότητα που πιο εύκολα θυμίζει εμπορικό κέντρο παρά κυλικείο και που σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ είναι κυλικείο. Η εν λόγω επιχείρηση στεγάζεται και λειτουργεί ήδη από την 20.12.2006, ότε και εγκρίθηκε η ανάθεση για την εκμίσθωση του κυλικείου του κολυμβητηρίου στον κ. Ευάγγελο Χουλιάρα, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 85/2006 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Κέντρου Αλίμου, αντίγραφο του αποσπάσματος της οποίας προσκομίζω και επισυνάπτω με την παρούσα μηνυτήρια αναφορά μου. Εν συνεχεία, υπεγράφη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Κέντρου Αλίμου και του Ευαγγέλου Χουλιάρα το από 27.12.2006 ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, στο οποίο το αναφερόμενο στην ως άνω υπ’ αριθ. 58/2006 απόφαση κυλικείο, μετατρέπεται, ως δια μαγείας σε κυλικείο – αναψυκτήριο!

Στο εν λόγω από 27.12.2006 ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, αντίγραφο του οποίο προσκομίζω και επισυνάπτω στην παρούσα μηνυτήρια αναφορά μου, το κυλικείο – αναψυκτήριο έχει συνολικό εμβαδό 90 τετραγωνικών μέτρων μετά περιβάλλοντος χώρου 400 τετραγωνικών μέτρων, με ετήσιο μίσθωμα το ποσό των 48.000,00 € και με ρήτρα απαγόρευσης στον εκμισθωτή να εκμισθώσει στον χώρο εντός των 14 στρεμμάτων που του έχουν παραχωρηθεί από τα ελληνικά τουριστικά ακίνητα ή να λειτουργήσει ο ίδιος ή ο Δήμος Αλίμου χρήση ανταγωνιστική με τη χρήση του μισθίου ήτοι αναψυκτήριο, κυλικείο, καντίνα! Ιδιαίτερη εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι ο χώρος των 90 τετραγωνικών μέτρων μετά του περιβάλλοντος χώρου των 400 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος παραχωρήθηκε για την χρήση του ως άνω ‘’κυλικείου’’, κατέληξε ανεμπόδιστα, κατόπιν οικοδομικών εργασιών, προφανώς άνευ αδείας, σε ένα κτίριο συνολικού εμβαδού περίπου χιλίων (1.000,00) τετραγωνικών μέτρων!!! Ένας χώρος, δηλαδή, αρχικώς 90 τετραγωνικών μέτρων μετατράπηκε σε έναοικοδόμημα 1.000 τετραγωνικών μέτρων μέσα στην μαρίνα Αλίμου, σε έναν χώρο ο οποίος επιβλέπεται διαρκώς από τον ίδιο τον Δήμο, ο οποίος άλλωστε έχει εκμισθώσει τον εν λόγω χώρο, και από πολλούς φορείς (αστυνομία, λιμενικό, πολεοδομία) και οι οποίοι, για λόγους που γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμένα οι υπεύθυνοι αυτών των φορέων, ουδέποτε επενέβησαν σε μια τόσο μεγάλου μεγέθους παράνομη επέκταση την οποία δεν μπορεί να μην παρατήρησαν. Επισημαίνω στο σημείο αυτό και ζητώ να διερευνηθεί το κατά πόσο διεξήχθη εντός νομίμων πλαισίων η διαδικασία του διαγωνισμού με τον οποίο ανατέθηκε η παραχώρηση του ως άνω χώρου για την χρήση ‘’κυλικείου’’ καθώς μου προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι δίπλα ακριβώς από την επιχείρησή μου προσφερόταν από τον Δήμο το 2006 ένας χώρος 400 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα οικοδόμημα 1.000 τετραγωνικών μέτρων, και ο οποίος παραχωρήθηκε για την, κατά γενική ομολογία, εξευτελιστική τιμή των 48.000 € ετησίως και ενώ έγιναν δεκτές μόνο δύο κλειστές προσφορές». Απίστευτα και όμως αληθινά!

Η συνέχεια της μηνύσεως όμως είναι ακόμα πιο απολαυστική. «Κατά την επίμαχη περίοδο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αθλητικού Κέντρου Αλίμου Γεώργιος Βαρβαγιάννης, ο οποίος ήταν Δημοτικός Σύμβουλος, προέβη στην εκμίσθωση του κυλικείου μόλις τέσσερις ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου και του τότε Δημάρχου κου Ματζουράννη, ήτοι την 31.12.2006, και πριν την έναρξη της θητείας του μηνυομένου, ήτοι την 01.01.2007.Το εν λόγω γεγονός έλαβε χώρα, προφανώς, κατόπιν εντολής του μηνυομένου καθώς ουδείς σώφρον άνθρωπος θα προέβαινε σε τέτοιου είδους παρανομία τέσσερις ημέρες πριν λήξει η θητεία του εάν δεν ελάμβανε εντολή αλλά και διαβεβαίωση ότι δεν θα είχε κανενός είδους συνέπειες. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι απαγορευτική οποιαδήποτε ενέργεια από το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς την έγκριση του επερχόμενου, ιδιαίτερα τέσσερις ημέρες πριν την παράδοση του Δήμου. Μάλιστα, άξιον αναφοράς είναι και το γεγονός ότι μερικές εβδομάδες πριν την εκμίσθωση του καταστήματος, με είχε ενημερώσει ο ίδιος ο Βαρβαγιάννης για την εν λόγω εκμίσθωση και μου είχε προτείνει να συμμετάσχω στον σχετικό διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, μου περιέγραψε το εν λόγω κατάστημα ως ένα απλό – συνηθισμένο κυλικείο με μοναδική εμπορική δραστηριότητα την διάθεση σνακ, χυμών και αναψυκτικών στους κολυμβητές και στους συνοδούς τους, προφανώς προσχηματικά και προκειμένου να μειώσει το ενδιαφέρον μου να προβώ σε αυτή την κίνηση, καθώς ήξερε εκ των προτέρων ότι σε καμία περίπτωση δεν θα με ενδιέφερε τέτοιου είδους και μικρού μεγέθους εμπορική δραστηριότητα, καθώς και με απώτερο σκοπό να εκμισθώσει το κυλικείο στον Χουλιάρα και να το μετατρέψει σε ‘’κυλικείο – αναψυκτήριο’’ και να ευνοηθεί με αυτόν τον τρόπο ο Χουλιάρας».

Το συγκεκριμένο κυλικείο – αναψυκτήριο χρησιμοποιεί τον διακριτικό τίτλο «DIA NOCHE». Με μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο, που μπορεί να γίνει από τον οποιοδήποτε, προκύπτει ότι το εν λόγω κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργεί στα πλαίσια της εμπορικής δραστηριότητας της ομορρύθμου εταιρείας με την επωνυμία «ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ Ε. ΜΑΥΡΟΣ Θ. Ο.Ε.». Η εμπορική δραστηριότητα της εν λόγω εταιρείας τυπικά είναι ‘’υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο γηπέδου’’ αλλά διαφημίζεται μέσω ιστοσελίδων ως ‘’ καφετέρια – καφέ μπαρ’’. Πρόκειται, επίσης, για εταιρεία η οποία ανήκει στον όμιλο του Βλάση Σταθοκωστόπουλου στον οποίο ανήκουν περίπου είκοσι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης! Το ρεπορτάζ όμως δεν τελειώνει εδώ. Το καφέ – μπαρ – εστιατόριο ηλεκτροδοτείται αποκλειστικά από ρεύμα το οποίο είναι κοινής ωφέλειας του Δήμου Αλίμου! Όπως επισήμανε ο σημερινός Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στις 08.10.2014. η εν λόγω ρευματοκλοπή έλαβε χώρα κατόπιν ιδιαίτερα λεπτομερούς και επαγγελματικού τρόπου και εργασιών καθώς οι ‘’δράστες΄΄ είχαν σπάσει μέρος του πεζοδρομίου στον περιβάλλοντα χώρο του κολυμβητηρίου στο οποίο βρίσκονται αγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος κοινής ωφέλειας και, περνώντας υπογείως καλώδια που κατέληγαν στον χώρο του κολυμβητηρίου και συγκεκριμένα στο σημείο του κυλικείου, δημιούργησαν πρίζα αναμονής η οποία μπορούσε να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρο εργοστάσιο. Ο Δήμαρχος ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για την συγκεκριμένη ενέργεια. Ποιόν εξυπηρετούσε άραγε αυτή η ρευματοκλοπή; H μήνυση Κακέτση καταλήγει: «Εν προκειμένω, ο μηνυόμενος, υπό την ιδιότητά του ως Δημάρχου του Δήμου Αλίμου, και σε συνέργεια με άλλα, αγνώστων σε εμένα στοιχείων, πρόσωπα, προέβην στην παραχώρηση του χώρου του κυλικείου του δημοτικού κολυμβητηρίου του Δήμου Αλίμου με ιδιαίτερα χαμηλό μίσθωμα, μετέτρεψε το κυλικείο σε εστιατόριο – μπαρ – αναψυκτήριο – καφέ – κέντρο νυχτερινής διασκέδασης, παραβίασε κάθε νόμιμη πολεοδομική άδεια και συγχρόνως συνέδραμε σε ρευματοκλοπή από το ρεύμα κοινής ωφέλειας του Δήμου Αλίμου. Οι ως άνω ενέργειές του είχαν ως σκοπό, αλλά και ως αποτέλεσμα, τα εξής:

1) τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους των εκμεταλλευτών του εν λόγω καταστήματος και πολύ πιθανόν και του ιδίου καθώς η πιθανότητα να προέβην σε όλες τις ως άνω περιγραφόμενες ενέργειες αφιλοκερδώς φαντάζει απίθανη.
2) Την περιουσιακή ζημία, και συνεπώς βλάβη, του δημοσίου, καθώς από την ως άνω μισθωτική σχέση ο Δήμος Αλίμου θα έπρεπε να εισπράττει πολύ μεγαλύτερο ποσό από τις 48.000 € ετησίως και, επίσης, λόγω της ως άνω περιγραφομένης παράνομης δραστηριότητας της ρευματοκλοπής έχει επέλθει τεράστια βλάβη στον Δήμο καθώς έχει απωλέσει πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά που θα έπρεπε κανονικά να εισπράττει εάν το ως άνω κατάστημα ρευματοδοτείτο νομίμως.
3) Την περιουσιακή ζημία, και συνεπώς βλάβη, εμού του ιδίου, αλλά και πολλών άλλων επιχειρηματιών αλλά και όλων των πολιτών του Δήμου Αλίμου, καθώς, όσον αφορά εμένα και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες, λόγω της ανωτέρω περιγραφομένης εγκληματικής δραστηριότητας έχει προκύψει ιδιαίτερα αθέμιτος ανταγωνισμός, καθώς το Dia Noche με σχεδόν μηδενικά έξοδα αποκερδαίνει εκατομμύρια έχοντας την δυνατότητα να προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα, χωρίς καν να έχει νόμιμη άδεια, σε υποδεέστερη τιμή σε σχέση με εμένα και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες, ενώ όσον αφορά τους πολίτες και δημότες του Δήμου Αλίμου στο σύνολό τους, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα δημοτικά τέλη που αναλογούν στον καθένα προκειμένου να μπορεί να ηλεκτροδοτείται το Dia Noche από το ρεύμα κοινής ωφέλειας».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων