Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Τι σύμπτωση… Ίδια κόλπα με τον Σαμαρά ο Ανανστασιάδης!

Γράφει ο Αριστος Κακουλής

Πατώντας το πόδι του φθάνοντας στη Κύπρο ο κ. Αναστασιάδης σοφίστηκε να σχηματίσει κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, άλλιως εθνικής ενότητας.

Ομως ο κύπριος πολίτης διερωτάται, τι είδους κυβέρνηση θα δημιουργηθεί, ποιές προϋποθέσεις θα μπουν στο τραπέζι, ποιά κόμματα θα περιλαμβάνο νται ή ποιά θα μείνουν εκτός, ποιοί συμφωνούν μεταξύ τους ή μάλλον ποιοί διαφωνούν μεταξύ τους, ή αν το ΔΗΣΑΚΕΛ έχει αλλάξει πορεία; Η ταπεινή μου άποψη ειλικρινά έχω μπερδευτεί αρκετά και να με συγχωρέσουν οι ανα γνώστες μου και εξηγούμαι γιατί έχω τη φαεινή ιδέα ότι είναι δεδομένη περί που σε μεγάλο βαθμό η Εθνική Ενότητα.

Στις προεδρικές εκλογές του 2008 τα δύο μεγαλύτερα κόμματα και μέρος του ΔΗΚΟ έκαναν την μεγάλη υπέρβαση και κατέβασαν από την εξουσία τον Αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο τον Μεγάλο νικητή και Πατριώτη του ΟΧΙ και ανέβασαν τον κ. Δ. Χριστόφια για να προωθήσουν και να εφαρμό σουν τα σχέδια των Αγγλοαμερικανότουρκων, τη Δ.Δ.Ο και τις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ. Στις προεδρικές εκλογές του 2013 αυτά τα τρία συνε ργαζόμενα κόμματα, ανέβασαν στην εξουσία τον κ. Αναστασιάδη για τον ίδιο σκοπό και στόχο. Παραδείγματα του τελευταίου εικοσαμήνου το ΔΗΣΥ με τις ευλογίες του ΔΗΚΟ μας επέβαλαν στο καταστροφικό μνημόνιο, ενώ υπήρχαν τρείς εναλλακτικές προτάσεις. Μετά, ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ ψήφισαν τον νόμο υπέρ των εκποιήσεων. Πρίν λίγες μέρες, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ψήφισαν τους πρυπολογισμούς του κράτους του 2015. Τώρα ως αντιπολιτευόμενα κόμματα, παραμένουν εκτός του παιγνιδιού, η ΣΥΜΜΑ ΧΙΑ ΠΟΛΙΤΏΝ του 7% το κίνημα των οικολόγων του 2% και του ΕΛΑΜ του 2.3% κινήματα Πατριωτικά και αντιομοσπονδιακά, της πλατφόρμας του ΟΧΙ.

Κάποιος αδαής ειλικρινά διερωτάται, αλήθεια, πως θα γίνει αυτός ο γάμος;;

Ποιοί μνηστήρες άραγε θα ετοιμαστούν να κάνουν τις μεγάλες υπερβάσεις για να γίνει ή να ακυρωθεί ο γάμος με βέρες, παπάδες κουμπάρους και κουμέρες;
Η ταπεινή μου άποψη νομίζω ότι κάτι ύποπτο, πονηρό, και αναξι όπιστο κρύβεται κάτω από κάποιο κόκκινο μανδύα και… κάποια καλοστημέ νη παγίδα σίγουρα υπάρχει. Αν ο κ. Αναστασιάδης πραγματικά επιθυμεί να εγκαταλείψει τη Δ.Δ.Ο. ως βάση λύσης του Κυπριακού, έπρεπε πρώτα να πείσει απαραίτητα, τους συμμάχους του ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ να ακού σουμε διά στόματος των με καθάρια φωνή, να ανοίξουμε όλοι καλά τα αυτιά μας και να κάνει έκκληση για ΕΝΟΤΗΤΑ κι’ αν την δεχθούμε, που δεν νομίζω, γιατί..μπουκτίσαμε τα δεσμεύομαι του κ. Αναστασιάδη και των άλλων συνεργαζομένων κομμάτων.
Αραγε προς τι η εναγώνια προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη για τη δημιου ργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας;

Αραγε είναι για μετατόπιση των βαρών των ευθυνών της επερχόμενης Εθνι κής προδοσίας;Μήπως οι στιβαροί ώμοι των υπολοίπων πολιτικών Αρχηγών
συνεπικουρούμενοι του κ. Αναστασιάδη, είναι ικανοί να σηκώσουν το βαρύ φορτίο ή μήπως είναι μία σαπουνόφουσκα της στιγμής για να τους απεγκλω βίσει από τα πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και της αποξένωσης του από τη Λαϊκή βάση;

Είμαστε πεπεισμένοι ότι, ο Κυπριακός Ελληνισμός, δεν θα παγιδευτεί στις λογικές του κ. Αναστασιάδη και των ομοίων του, αλλά θα αντιταχθεί και θα αντιπαραθέσει για άλλη μια φορά τον Πατριωτισμό του για την Αγάπη του σ’αυτό τον Τόπο, πάνω από τα συμφέροντα των πριγκίπων και των διαφε ντευτών αυτού του Τόπου. Αυτοί ετοιμάζονται να μοιράσουν καρέκλες και θώκους ενώ ΕΜΕΙΣ έχουμε στραμμένο το βλέμμα στο επερχόμενο δόλιο δημοψήφισμα, που στόχος τους είναι να μας οδηγήσουν στην αυτοκαταστροφή και διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά θα μας βρουν και πάλιν μπροστά τους!!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων