Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Τι συνηθίζουν να κάνουν οι 50άρηδες στο Facebook σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ένας στους έξι χρήστες του Facebook ηλικίας άνω των 50 ετών, χρησιμοποιούν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να ελέγχουν τι κάνουν οι πρώην τους. Φροντίζουν, μάλιστα, συχνά να αναρτούν καλοτραβηγμένες selfies για να τις δουν οι πρώην τους και να σκεφτούν τι χάνουν!

Αυτά έδειξε βρετανική δημοσκόπηση, η οποία έδειξε επίσης ότι σχεδόν οι μισοί πιστεύουν πως θα χρησιμοποιούν ολοένα περισσότερο το fb καθώς θα γερνούν. Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε η ιστοσελίδα μεσηλίκων Silversurfers.com, που ζήτησε από περισσότερους από 3.000 χρήστες της να συμπληρώσουν ένα ειδικό online ερωτηματολόγιο. Το πρώτο συμπέρασμα της μελέτης ήταν ότι «το Facebook αποτελεί τον βασιλιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τους 50άρηδες» δήλωσε ο κ. Μάρτιν Λοκ, εκτελεστικός διευθυντής του Silversurfers.com. «Είναι το πιο σημαντικό γι’ αυτούς και για να διατηρήσουν την επαφή με τον κοινωνικό ιστό τους καθώς μεγαλώνουν».

Όντως, το 35% των ερωτηθέντων είπαν ότι το Facebook είναι το μοναδικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο διατηρούν λογαριασμό, ενώ από τους υπόλοιπους το 25% χρησιμοποιούν και Google+, το 19% και Twitter, και το 9% Pinterest και Instagram.

Το 92% των ερωτηθέντων είπαν ότι χρησιμοποιούν το Facebook για να διατηρούν επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους, και το 48% ότι το χρησιμοποιούν για να μοιράζονται με τους φίλους τους τα νέα και φωτογραφίες τους.

Όμως το 16% είπαν ότι το χρησιμοποιούν και για να παρακολουθούν τι κάνουν οι πρώην τους, ενώ άλλοι τόσοι είπαν ότι το χρησιμοποιούν και για να επιδεικνύουν στους πρώην τους πόσο καλά (ψυχολογικά και εμφανισιακά) είναι οι ίδιοι.

Το 81% είπαν ότι μπαίνουν στο fb συχνότερα από μία φορά την ημέρα και το 37% ότι ελέγχουν ακόμα συχνότερα τις αναρτήσεις των φίλων τους.

Το 47% εξ άλλου δήλωσαν ότι πιστεύουν πως θα το χρησιμοποιούν ολοένα περισσότερο καθώς μεγαλώνουν.

Όσον αφορά τα δημοφιλέστερα είδη αναρτήσεων για τους 50άρηδες, αυτά είναι νοσταλγία (π.χ. φωτογραφίες, αναμνήσεις από τη νιότη τους, παλιές ταινίες, μουσικές και διαφημίσεις), κοινωνικά θέματα, η «φωτογραφία της ημέρας» και πρακτικές συμβουλές.

σχετικα αρθρα

3 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img