Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Τι συζήτησαν Παπανδρέου – Βενιζέλος

Για τρία τέταρτα κλείστηκαν στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον 6ο όροφο της Ιπποκράτους οι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο τελευταίος είπε στην γραμματέα του να μην τούς διακόψει κανείς. Εξ αυτού του λόγου η προγραμματισμένη για τη μία το μεσημέρι κομματική συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας.

Παπανδρέου και Βενιζέλος εστίασαν την συζήτησή τους, την πρώτη έπειτα από πολύ καιρό στην λίστα Λαγκάρντ. Μίλησαν για την εμπλοκή του Παπακωνσταντίνου, σχολίασαν την συνέντευξή του πρώην τσάρου στην κρατική τηλεόραση και αποφάσισαν να πάνε πιασμένοι χέρι-χέρι στην υπόθεση της προανακριτικής με στόχο να έχουν ένα κοινό μέτωπο κυρίως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παπανδρέου μίλησε για σκευωρία σε ό,τι αφορά την ανάμειξη του ονόματός του και θύμισε στον συνομιλητή του ότι η εντολή που είχε δώσει στον ίδιο (τον Βενιζέλο) όσο και στον προηγούμενο υπουργό Οικονομικών (τον Παπακωνσταντίνου) ήταν να προχωρήσουν οι έρευνες. Ο Βενιζέλος συμφώνησε με τον Παπανδρέου αλλά και εκείνος με την σειρά του, θύμισε στον ΓΑΠ ότι έκανε πολλές ενέργειες ως υπουργός Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής (λίστα Λιχτενστάιν, μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού, λίστα με ακίνητα στο Λονδίνο). Αρκετή κουβέντα έγινε και για τον ρόλο του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε έδωσε αντίγραφο του αντιγράφου της λίστας στον Βενιζέλο αν και είχε δηλώσει ότι δεν είχε κρατήσει κόπια..

Τόσο ο Παπανδρέου όσο και ο Βενιζέλος για δικούς τους λόγους ο καθένας δεν επιθυμούν αυτήν την στιγμή να προκληθούν ρήγματα στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμη κι αν στο τέλος δεν αλληλοϋποστηριχθούν το σίγουρο είναι ότι δεν θα βάλουν τρικλοποδιές ο ένας στον άλλον.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων