Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Tηλεργασία σε Google και Facebook έως το τέλος του 2020

Η Google μετά την Facebook ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της να συνεχίσουν την τηλεργασία για το υπόλοιπο του έτους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα γραφεία τους σύντομα, αλλά επιτρέπουν περισσότερη ευελιξία με εργασία στο σπίτι. Η Google αρχικά είπε ότι θα διατηρούσε την πολιτική έως την 1η Ιουνίου, αλλά την επεκτείνει για όλη τη χρονιά. Το Facebook θα ανοίξει τα γραφεία του στις 6 Ιουλίου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, δήλωσε ότι οι υπάλληλοι που πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο θα μπορούν να το πράξουν από τον Ιούλιο με τη λήψη βελτιωμένων μέτρων ασφαλείας.

Ωστόσο, η πλειονότητα των εργαζομένων που μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους από το σπίτι θα είναι σε θέση να το κάνουν μέχρι το τέλος του έτους, πρόσθεσε ο CEO της Google.

Το Facebook ήταν από τις πρώτες εταιρείες τεχνολογίας που ζήτησαν από τους υπαλλήλους του να αρχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως. Από τότε, η εταιρεία έλαβε μέτρα για να στηρίξει τους υπαλλήλους της στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Facebook έδωσε στους εργαζομένους μπόνους 1.000 δολαρίων για να καλύψουν τις ανάγκες φροντίδας των παιδιών και εργασίας από το σπίτι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων