Το 2008 μια ομάδα παραγόντων της αμερικάνικης κινηματογραφικής βιομηχανίας που είχαν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα από τον καρκίνο, δημιούργησαν την εταιρεία SU2C με στόχο να επιτεθούν στο καρκίνο με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνουν μια ταινία. Δηλαδή, να συγκεντρώσουν τα πιο δυνατά μυαλά και πιο τους ταλαντούχους επιστήμονες μαζί, να τους χρηματοδοτήσουν γενναιόδωρα, να επιβλέπουν τη δουλειά τους αυστηρά και να απαιτήσουν κέρδη μέσα σε ένα πιεστικό χρονοδιάγραμμα.
Έτσι, λοιπόν, αποκαλύπτει το ΤΙΜΕ που κυκλοφορεί, η SU2C συγκέντρωσε χορηγίες που έφταναν μέχρι 18 εκατ. δολ. (αντί των 500.000 που συνήθως δίνονταν σε τέτοια προγράμματα) και φτιάχτηκε η dream team των επιστημόνων που δούλεψε όχι με τη λογική του «επιστήμονα-ήρωα» που κάνει τη μεγάλη ανακάλυψη, αλλά με την διάχυση των επιστημονικών πληροφοριών, τον συντονισμό ομάδων, την διεπιστημονική ανάλυση των ευρημάτων και των αποτελεσμάτων. Η τακτική ήταν «μια μικρή νίκη κάθε φορά». Οι επιστήμονες εκμεταλλευόμενοι την ενδυνάμωσή τους σε αριθμούς, επιτέθηκαν στον καρκίνο με μια γκάμα ενισχυμένων όπλων, από την γονιδιωματική και τα νέα φάρμακα, μέχρι την αποτελεσματικότερη διάγνωση και την βιο-μηχανική, την επι-γενετική, αλλά και την ταχεία αναγνώριση πατεντών κ.ο.κ. Με αυτό τον τρόπο αναπτύχθηκαν 800 περίπου καινούργια φάρμακα για την αποτελεσματική επίθεση σε ειδικές γονιδιακές μεταλλάξεις.
Ο παραδοσιακός μοναχικός ερευνητής έχει τελειώσει. Τώρα είναι οι ομάδες και ο συντονισμός. Τα αποτελέσματα είναι ήδη εντυπωσιακά: το ποσοστό των επιζώντων μετά την 5ετία της θεραπείας αυξάνεται αλματωδώς, και οι πλήρως αποθεραπευμένοι από 12 εκατ. το 2008 εκτινάχθηκαν στα 13,7 εκατ. δημιουργώντας νέες ελπίδες για την τελική νίκη κατά του καρκίνου.