Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Τιμητικό Μετάλλιο για τη Νανά Μούσχουρη

Με το ανώτερο μετάλλιο του Κεμπέκ του Καναδά θα τιμηθεί σήμερα η Νάνα Μούσχουρη. Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια με την διεθνή καριέρα θα παραλάβει από την ίδια την Πολίν Μαρουά πρωθυπουργό του Κέμπεκ το τιμητικό μετάλλιο για το πολυετές ανθρωπιστικό της έργο.

Οι διακρίσεις και οι εκδηλώσεις προς τιμήν της κας Μούσχουρη δεν σταματούν εδώ. Στις 30 Μαϊου κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των πτυχίων στους φοιτητές του πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ, θα της απονεμειθεί τιμητικό διδακτορικό πτυχίο του τμήματος Τεχνών. Επιπλέον στις 31 Μαϊου θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν της από την Έδρα Ελληνικών Σπουδών «Φρίξος Παπαχρηστίδης» του πανεπιστημίου McGill, ενώ τα έσοδα της βραδιάς θα δοθούν προς ενίσχυση της εν λόγω Έδρας.

Η Νάνα Μούσχουρη συγκαταλέγεται στις ερμηνεύτριες με τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της IFPI οι πωλήσεις των δίσκων της έχουν ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια , γεγονός που την κατατάσσει στην δεκάδα με τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες όλων των εποχών μαζί με τους Beatles, τον Elvis Presley και τον Michael Jackson. Το ρεπερτόριό της είναι μεγάλου εύρους καθώς έχει ερμηνεύσει πάνω από 3,000 τραγούδια ενώ η παρουσία της στο μουσικό στερέωμα μετρά περίπου 50 έτη. Περισσότεροι από 350 δίσκοι της έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι σε παγκόσμιο επίπεδο αφού οι 450 συνολικά που έχουν κυκλοφορήσει ήταν σε διάφορες γλώσσες και όχι μόνο της ελληνικής όπως ισπανικά, αγγλικά, πορτογαλικά, ιταλικά, γαλλικά και γερμανικά αλλά και στις συναυλίες της έχει ερμηνεύσει τραγούδια στα Ιαπωνικά, τα Κινέζικα και τα Ολλανδικά αναλόγως τον εκάστοτε τόπο διεξαγωγής των συναυλιών. Έχει περιοδεύσει μουσικά σχεδόν σε όλες τις Ηπείρους, από Ασία μέχρι Αμερική ενώ ως Πρέσβειρα καλής Θελήσεως της Unicef έχει προσφέρει με το έργο της και τις αμέτρητες φιλανθρωπίες της σημαντική βοήθεια για την επιμόρφωση παιδιών στο Βιετνάμ, την Γουατεμάλα κ.α.

Η νέα περιοδεία της Νάνας Μούσχουρη «Happy Birthday Tour» αναμένεται να ξεκινήσει ανήμερα των γενεθλίων της στις 13 Οκτωβρίου 2013 από την Αθήνα και μεταξύ άλλων θα συμπεριλάβει και πολλές πόλεις του Καναδά όπως το Μόντρεαλ, το Τορόντο και την Οττάβα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων