Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Τίμησε το ποδόσφαιρο ο ΠΑΣ

Οι παλιοί οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννενα ξαναζούν τις θρυλικές στιγμές των Αργεντίνων. Κοντογιωργάκης, Μοντέζ, Αλβαρέζ, Λίσα, Παστερνάκης «επιστρέφουν» στην πόλη.

Οι νεότεροι αλλά πάντοτε πιστοί φίλοι της ομάδας ενθουσιάζονται με την ιδέα ότι ο ΠΑΣ θα παίξει για πρώτη φορά στα χρονικά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, κάτι που άξιζε να γίνει όταν είχε την ομαδάρα του παρελθόντος αλλά τότε ήταν άλλες οι συνθήκες. Τώρα ήρθε η ώρα για τους Γιουροπα-γουράδες!

Η διοίκηση Χριστοβασίλη οφείλει να προστατεύσει την επιτυχία στην οποία οδήγησε με τις επιλογές της την ομάδα. Ο ΠΑΣ μπαίνει στα πλέι οφ και ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό όνειρο δίχως να είναι ακόμη βέβαιο ότι θα μπορέσει να το εκπληρώσει, εάν δεν πάρει τη σχετική αδειοδότηση. Όλοι στα Γιάννενα θα πρέπει να φροντίσουν ώστε ο άθλος να έχει συνέχεια και να μη βυθιστεί σε κάποια λίμνη χρεών ή έλλειψης προϋποθέσεων.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος προπονητής του πρωταθλήματος μαζί με τον Σάκη Τσιώλη του Αστέρα. Κι είναι ακόμη πιο πετυχημένος, διότι κατασκεύασε μια ομάδα με διάνα επιλογές ποδοσφαιριστών, με σύγχρονη διδασκαλία ποδοσφαίρου, με ιδανικό κλίμα στα αποδυτήρια, με σεβασμό στην αξία και την προσωπικότητα των παικτών αλλά κυρίως στο ίδιο το ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΣ αποτελεί παράδειγμα διαχείρισης και λειτουργίας μιας ποδοσφαιρικής ομάδας στην περίοδο των ισχνών αγελάδων. Με έμπειρους Έλληνες παίκτες όπως ο Πάντος και ο Ντάσιος, με πραγματικά ταλέντα της ελληνικής αγοράς όπως ο Κοροβέσης κι ο Γεωργίου, με ποιοτικούς και επιλεγμένους σε αξία, μικρό κόστος και πολύ φιλότιμο ξένους παίκτες όπως ο Ντε Βινσέντι, ο Ίλιτς, ο Κεϊτά, ο Φεγκρούς. Με συγκεκριμένο αγωνιστικό σύστημα, το οποίο έφερε αποτελέσματα στο γήπεδο διότι το επικοινώνησε σωστά ο προπονητής και το υλοποίησαν σωστά οι ποδοσφαιριστές.

Φέτος ο ποδοσφαιρικός κόσμος γνωρισε τα Γιάννενα εξ΄αιτίας των πιτσιρικάδων του Α.Ο. που έκαναν την Μπαρτσελόνα να τους προσκαλέσει και να τους τιμήσει διότι μαθαίνουν σωστά το ποδόσφαιρο.

Τώρα η Ευρώπη θα μάθει και τον ΠΑΣ που ετοιμάζεται να μπει στις κληρώσεις της UEFA και να ζήσει το όνειρο.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξει ο Άγιαξ, στο Γιουρόπα Λιγκ θα είναι ο «Άγιαξ της Ηπείρου».

Ιστορικό επίτευγμα, αν και το σημαντικότερο είναι ότι αυτή η ομάδα αγαπάει και τιμά το ίδιο το ποδόσφαιρο. Κάτι που στην Ελλάδα αποτελεί εδώ και καιρό εξαίρεση…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων