Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Την παραίτηση του Κάμερον ζητά ο Φάρατζ, μετά το Brexit

«Το καταφέραμε για ολόκληρη την Ευρώπη. Ελπίζω ότι αυτή η νίκη θα διαλύσει αυτό το αποτυχημένο σχέδιο και θα μας οδηγήσει προς μία Ευρώπη κυρίαρχων κρατών». 

«Ας ξεφορτωθούμε την ευρωπαϊκή σημαία, των Βρυξελλών και όλου αυτού του πράγματος που έχει αποτύχει. Ας ανακηρύξουμε την 23η Ιουνίου ημέρα της ανερξαρτησίας μας», δήλωσε ενώπιον ενός παραληρούντος πλήθους υποστηρικτών του Brexit ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συνέχισε πρέπει να παραιτηθεί μετά την ήττα του στην εκστρατεία που πραγματοποίησε υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ:

“Πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε έναν πρωθυπουργό του Brexit“, δήλωσε ο Φάρατζ στο ITV News.”Δεν είναι αποδεκτό, δεν το πιστεύω (…) ότι θα παραμείνει”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Φάρατζ, ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι κάποια εξέχουσα φυσιογνωμία των Συντηρητικών από το στρατόπεδο της εκστρατείας υπέρ του Brexit. Μπορεί να είναι κάποιος “μεταξύ του Μάικλ Γκόουβ, του Μπόρις Τζόνσον, του Λίαμ Φοξ, δεν ξέρω”, κατέληξε.

Ο κ. Φάρατζ είπε ότι «αρχίζει να ονειρεύεται ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο». «Πλέον, τολμώ να ονειρευθώ ότι ο ήλιος θα ανατείλει σε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Φάρατζ. «Εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για τη νίκη των αληθινών ανθρώπων, των καθημερινών ανθρώπων».

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων