Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Την «πάτησε» ο Άδωνης με fake δελφίνια στο Φλοίσβο – Ανέβασε βίντεο από Τουρκία

Viral εχει γίνει στα κοινωνικά δίκτυα βίντεο που δείχνει υποτίθεται δελφίνια στη Μαρίνα του Φλοίσβου. Χιλιάδες είναι οι αναρτήσεις απο χρήστες που ισχυρίζονται οτι λόγω των περιορισμών στην κίνηση και στην απαγόρευση απόπλου τα δελφίνια έφθασαν μέχρι και μέσα στα λιμάνια και τις μαρίνες. Μόνο που όπως έδειξαν και τα EllinkaHoaxes το βίντεο είναι Fake. Η για την ακρίβεια δείχνει μεν δελφίνια μέσα σε μαρίνα, αλλά είναι από προάστιο της Κωνσταντινούπολη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ένας από εκείνους που παραπλανήθηκαν από το βίντεο με τα δελφίνια να κολυμπούν δίπλα σε σκάφη. Το πρωί στο Twitter o υπουργόςέγραψε ότι οι εικόνες αυτές είναι από τη Μαρίνα Φλοίσβου.
bd30786a69e847da9f7fe7ac7aa96ae2

“Υπέροχο βίντεο που μου έστειλαν χθες από την Μαρίνα Φλοίσβου εδώ στην Αττική. Χωρίς κίνηση στα λιμάνια γύρισαν τα δελφίνια…”, σχολίαζε ο υπουργός. Όμως, λίγη ώρα αργότερα κατέβασε την ανάρτηση καθώς διαπιστώθηκε ότι το βίντεο δεν ήταν από την Ελλάδα, αλλά από την Τουρκία.

Δεν ήταν, όμως, ο μόνος που την… πάτησε. Το βίντεο είχε δημοσιεύσει και ο δημοσιογράφος του CNN Türk Cem Seymen στο Twitter και δείχνει την Μαρίνα του Ataköy, στην περιοχή του Bakırköy, προαστίου της Κωνσταντινούπολης στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου.

Στην Ισπανία έγραψαν ότι ήταν μαρίνα στις ακτές της Μαγιόρκα ή της Βαρκελώνης και στην Γαλλία θεώρησαν ότι απεικονίζεται μαρίνα στο Hyères, στα νότια της χώρας. Όπως και να έχει το βίντεο έχει εικόνες που αξίζει κανείς να δει:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων