Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Τμήμα επειγόντων περιστατικών σε 24ωρη βάση στον Οίκο Ναύτου

Η αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών που παρέχονται στους ασφαλισμένους ναυτικούς,  οι οποίες πλέον έχουν περιέλθει από τον Οίκο του Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, ήταν το βασικό θέμα της ατζέντας στην συνάντηση εργασίας …
που είχαν ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι στο κτίριο του Οίκου Ναύτου θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα μονάδα του ΠΕΔΥ καθώς και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε 24ωρη βάση για τους ασφαλισμένους του Οίκου αλλά και του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε την αναγκαιότητα παροχής ωφελημάτων για τους Έλληνες ναυτικούς στο νέο ιατρικό κέντρο που θα δημιουργήσει στο υφιστάμενο κτίριο το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας(ΠΕΔΥ). «Μέχρι τώρα, άλλωστε, οι υπηρεσίες και ο εξοπλισμός του κτιρίου αυτού, συντηρούνταν με τον οβολό των ναυτικών μας», είπε, υπογραμμίζοντας επίσης και τη σημασία της επικείμενης συγχώνευσης των υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου με το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας: «Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε τη σπατάλη των δύο οργανισμών και βάζουμε τέλος στη διασπορά υπηρεσιών που υπάρχει. Επιπρόσθετα, αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που παρέχουν σήμερα, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους, προς τον Έλληνα Ναυτικό» ανέφερε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου, Βαγγέλης Μπαρμπάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Αθανάσιος Παπαρούπας, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΠΝΟ στο Δ.Σ του Οίκου Ναύτου, Δημήτρης Καψάνης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων