Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

“Το΄σκασε” απ’ τον Έμπολα και βγήκε για… ποδήλατο

Μπορεί να είχε σαφείς εντολές να μείνει σε καθεστώς απομόνωσης, καθώς υπάρχει περίπτωση να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, αλλά δεν άκουσε τίποτα. Η νοσοκόμα που βρισκόταν σε καραντίνα στην πολιτεία του Μέιν των ΗΠΑ, πήρε τον σύντροφό της και βγήκαν βόλτα με το ποδήλατο.

Σύμφωνα με το skai.gr, τους ακολούθησε η Αστυνομία όμως δεν είχε το δικαίωμα να τους συλλάβει καθώς δεν υπήρχε ένταλμα με την υπογραφή δικαστή.

Η 33χρονη νοσοκόμα Κάσι Χίκοξ, η οποία επέστρεψε στις ΗΠΑ από τη Σιέρα Λεόνε την προηγούμενη εβδομάδα, έχει βγει αρνητική στις πρώτες εξετάσεις για τον Έμπολα. Ωστόσο, οι Αρχές του Μέιν δεν ακύρωσαν τον κατ’ οίκον περιορισμό που της έχουν επιβάλει.

Η κ. Χίκοξ έχει δηλώσει πως θεωρεί την καραντίνα αδικαιολόγητη και «συνταγματικά άδικη». Ακόμα, είχε προειδοποιήσει πως ήταν έτοιμη να αψηφήσει τις εντολές καραντίνας, παρά τις απειλές των Αρχών πως θα την οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Αν οι περιορισμοί που μου έχουν επιβληθεί δεν αρθούν ως το πρωί της Πέμπτης, θα πάω στο δικαστήριο να παλέψω για την ελευθερία μου», έχει δηλώσει η κ. Χίκοξ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων