Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

To Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται πληρωμή σε Bitcoin

Το Bitcoin έχει κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα ώστε να εισέλθει στη σφαίρα της πραγματικής ζωής καθώς το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας (UNIC) στην Κύπρο αποφάσισε να δέχεται το ψηφιακό νόμισμα για την πληρωμή των διδάκτρων και άλλων υπηρεσιών, καθιστώντας εαυτόν το πρώτο στον κόσμο που το πράττει.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι το ψηφιακό νόμισμα είναι μια αναπόφευκτη τεχνική εξέλιξη που θα οδηγήσει σε σημαντικές καινοτομίες,” είπε ο Δρ. Χρήστος Βλάχος, μέλος του Συμβουλίου και επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, σε δήλωσή του την Πέμπτη.

Το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα πιστοποιημένα πανεπιστήμια που προσφέρουν τα μαθήματα τους στην αγγλική γλώσσα στην περιοχή της Μεσογείου. Το Πανεπιστήμιο θα προσφέρει επίσης ένα Master Ειδίκευσης στα ψηφιακά νομίσματα, που θα είναι διαθέσιμο από την άνοιξη του 2014 στο διαδίκτυο ώστε να μπορούν να επωφεληθούν όλοι οι φοιτητές παγκοσμίως.

Ως μέρος αυτής της ριζοσπαστικής πρωτοβουλίας, το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας θα προτείνει στην κυπριακή κυβέρνηση και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου ώστε να καταστεί η Κύπρος κομβικό σημείο για τη διαπραγμάτευση, μετατροπή και τραπεζική διαχείριση του Bitcoin.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων