Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί το πιστοποιημένο Wine Professionals Course στην Θεσσαλονίκη, το οποίο απευθύνεται σε επίδοξους επαγγελματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του κρασιού και της εστίασης. Σε συνεργασία με το «My Cava by Depot des Vins».
Στο τέλος του course θα διεξαχθούν εξετάσεις του διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης FSMS Wine Expert Scheme, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών STAREGISTER. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική αλλά η επιτυχία σ’ αυτές αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση πιστοποίησης για τις βαθμίδες Wine Pro & Sommelier.
Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής:
Τόπος διεξαγωγής: Κάβα Δημητριάδη “Depot des Vins”
Έναρξη: Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
Λήξη: Τρίτη 6 Μαΐου 2014 Ώρες σεμιναρίων: 12.00- 18.00
Διάρκεια σεμιναρίου : 72 ώρες
Θεματολογία:
• Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λ.π)
• Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)
• Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)
• Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
• Αμπελώνες της υπόλοιπης Ευρώπης
• Service- Οινοχοΐα
• Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Η τέχνη της Απόσταξης • Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)
• Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος
Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 6947709991 & 6944441802 (13.00 – 20.00).