Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το αιώνιο ερώτημα απαντάται: Γιατί πραγματικά κλείνουμε τα κινητά μας στο αεροπλάνο

Γιατί πιστεύετε πως μας ζητείται να κλείσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα κατά την διάρκεια μιας πτήσης ή να το βάλουμε σε flight mode; Eίναι πράγματι επικίνδυνο αν δεν το κάνουμε;

Tα κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές συνδέονται στο internet ή σε δίκτυα δεδομένων χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα. Την ίδια στιγμή τα ηλεκτρονικά συστήματα ενός αεροσκάφους λειτουργούν έχοντας πάρα πολύ ευαίσθητους αισθητήρες. Έτσι, υπάρχει ο φόβος ή η πιθανότητα παρεμβολών στην επικοινωνία του αεροσκάφους με τα συστήματα του αεροδρομίου.

Κάτι τέτοιο ακόμη και αν είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί κανείς δε μπορεί να αποκλείσει τη πιθανότητα και τι θα γίνει αν τα κύματα αυτά συνδυαστούν.

Από την άλλη υπάρχει και η άποψη πως αυτή η ταξιδιωτική οδηγία παραμένει επειδή οι επιβάτες πρέπει να προσέχουν τις οδηγίες ασφαλείας κατά την απογείωση.

Ωστόσο, πρόκειται για έναν κανονισμό ασφαλείας που οι αεροπορικές εταιρίες προς το παρόν διατηρούν και για όποιο λόγο και να το κάνουν οφείλουμε να την υπακούσουμε.

Άλλωστε, ευτυχώς υπάρχει το flight mode, κατά την οποία τα κινητά διατηρούν κάποιες λειτουργίες τους. Δηλαδή μπορεί κανείς να ακούσει μουσική, να βγάλει ή να επε

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων