Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

To αμερικάνικο ΣΔΟΕ απολογείται!!!

Το περίφημο IRS (Internal Revenue Service), η αντίστοιχη με το ΣΔΟΕ αμερικάνικη υπηρεσία φορολογικών ελέγχων απολογήθηκε πρόσφατα για ανάρμοστη στoχοποίηση συντηρητικών πολιτικών ομάδων κατά την περίοδο του εκλογικού έτους 2012! Το έκανε ένας κορυφαίος αξιωματούχος του IRS, όπως μας πληροφορεί η Washington Post, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η υπηρεσία του ήλεγξε για τα αφορολόγητα δικαιώματά τους οργανώσεις που εμπλέκονταν στις πολιτικές δραστηριότητες του tea party ή είχαν έντονο πατριωτικό προφίλ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ομάδες κλήθηκαν να παρουσιάσουν τον κατάλογο των δωρητών τους, πρακτική που παραβιάζει την πολιτική του IRS! Η ανάρμοστη αυτή πρακτική ξεκίνησε από χαμηλό επίπεδο των ερευνητών του IRS στο Σινσινάτι που όμως δεν υποκινούνταν από πολιτικές προκαταλήψεις, τόνισε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, που διευκρίνισε ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη του IRS δεν το γνώριζαν. Παραδέχθηκε ότι περίπου 75 συντηρητικές πολιτικές ομάδες στοχοποιήθηκαν ανάρμοστα και ανακλήθηκε το αφορολόγητο καθεστώς τους. Πολλές συντηρητικές ομάδες διαμαρτυρήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκλογών ότι παρενοχλούνταν από το IRS. Κατηγόρησαν την Υπηρεσία για απόπειρα ματαίωσης των φοροαπαλλαγών τους. Βέβαια, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες αφορολόγητες φιλανθρωπικές ομάδες οι οποίες διεξάγουν και πολιτικές δραστηριότητες, δεν μπορούσαν να έχουν ως κύρια δραστηριότητά τους την πολιτική.

«Όταν και στην Ελλάδα το ΣΔΟΕ συμπεριφερθεί με την αντίστοιχη ειλικρίνεια, τότε, θα έχει συντελεστεί ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός για τη χώρα», σημείωνε έγκυρος πολιτικός αναλυτής. Βέβαια, εξήγησε, η αποκάλυψη του θέματος και η απολογία του IRS έχει και μια άλλη διάσταση, τον αγώνα κατάληψης της θέσης του επικεφαλής του IRS, η 6ετής θητεία του οποίου είναι πολιτικά βαρυσήμαντη στις ΗΠΑ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων