Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

To Δικό σας Mεγάλο Παιχνίδι

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Όταν με ρώτησαν τι θα κάνεις το απόγευμα της Κυριακής 8ης Δεκεμβρίου και τους απάντησα ότι θα παρευρεθώ σε μια παρουσίαση βιβλίου, μου απάντησαν επί λέξει «εσύ δεν πας τις καθημερινές σε τέτοιες εκδηλώσεις, θα πας Κυριακή βράδυ που το πρόγραμμα έχει μόνο ‘’Netflix and Chill;’’».

Η αλήθεια είναι, ότι εκείνο το οποίο μου δημιούργησε την έλξη για να παραβρεθώ στην παρουσίαση, ήταν ο τίτλος του βιβλίου: «Το Μεγάλο Παιχνίδι» της συγγραφέως Βανέσσας Λαμπροπούλου. Έτσι και πήγα.

Καταφθάνοντας στην κατάμεστη αίθουσα της «Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών» και ακούγοντας τις εισηγήσεις των διάφορων καλλιτεχνών και επιστημόνων που ήταν εκεί για να παρουσιάσουν το βιβλίο , μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα και ανυπομονούσα να πάω σπίτι να το διαβάσω. Τελικά, ξενύχτησα, διαβάζοντάς το όλο απνευστί.

Δεν συνηθίζω να αναρτώ για βιβλία, ούτε θα προσπαθήσω να γράψω βιβλιοκριτική, γιατί δεν είμαι κριτικός. Θα πω όμως, πόσο εξεπλάγην και συγκινήθηκα από τη συναρπαστική πλοκή και θεματολογία του μυθιστορήματος. Και δεν είμαι από τους ανθρώπους που εντυπωσιάζονται ή συγκινούνται εύκολα. Πραγματικά, δεν έχω ξαναδιαβάσει κάτι παρόμοιο. Εντυπωσιάστηκα από την ευφυή σύλληψη της ιδέας του παιχνιδιού, τη δεξιοτεχνία γραφής της συγγραφέως, τον αριστοτεχνικό τρόπο που έχει συνδέσει επίκαιρα κοινωνικά θέματα μέσα από την πλοκή του παιχνιδιού και τα φιλοσοφικά μηνύματα κάτω από τις λέξεις και τις ιστορίες. Τέτοιου είδους βιβλία, σπάνια γράφονται στην Ελλάδα. Και αυτά που γράφονται συνήθως έχουν προβλεπόμενη αρχή και σίγουρη κατάληξη.

Το «Μεγάλο Παιχνίδι» έχει μια δεδομένη επιτυχία και πρέπει με κάθε τρόπο να ενθαρρύνει τη συγγραφέα του, την κ. Βανέσσα Λαμπροπούλου να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Ήδη το αγόρασα για χριστουγεννιάτικο δώρο σε όλους τους αγαπημένους μου, γιατί είναι ένα βιβλίο που αφορά όλους μας και τέτοιου είδους βιβλία, πρέπει να βρίσκονται σε κάθε βιβλιοθήκη.

Κλείνω με την ευχή, το μυθιστόρημα «Το Μεγάλο Παιχνίδι» να μεταφραστεί και να βρει τον δρόμο του, στους παγκόσμιους πολίτες αυτού του κόσμου.

*Το Μεγάλο Παιχνίδι, Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, Βανέσσα Λαμπροπούλου

tomegalopaixnidicover

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων