Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Το έκανε πάλι η Κίνα: Έχτισε νοσοκομείο για ασθενείς με κορονοϊό σε πέντε ημέρες

Δεν χρειάστηκε ούτε μήνα, ούτε χρόνια, αλλά μόλις πέντε ημέρες κι αυτό για να χτίσει από το μηδέν ένα νοσοκομείο για ασθενείς με κορονοϊό. Πρόκειται για την Κίνα, η οποία το ίδιο έπραξε και τον περασμένο χειμώνα, όταν η ιστορία του κορονοϊού ήταν ακόμα πρωτόγνωρη για όλους μας. Η χώρα μπορεί να δέχεται από πολλούς κατηγορίες για το γεγονός ότι από εκεί ξεκίνησε η πανδημία, ωστόσο φημίζεται και για την ταχύτητα με την οποία την αντιμετώπισε.

Ετσι, σήμερα Σάββατο, οι Αρχές ολοκλήρωσαν την κατασκευή νοσοκομείου 1.500 δωματίων για ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό. Το νοσοκομείο είναι ένα από τα έξι -με συνολικά 6.500 δωμάτια- στο Νανγκόνγκ της επαρχίας Χεμπέι για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Associated Press.

Οι Αρχές αποφάσισαν την κατασκευή του νοσοκομείου, καθώς ανησύχησαν για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC) ανακοίνωσε πως την ευθύνη για τα πρόσφατα ξεσπάσματα στη βορειοανατολική Κίνα έχουν ταξιδιώτες που εισήλθαν στη χώρα ή από μολυσμένα κατεψυγμένα εισαγόμενα τρόφιμα.

Ο υπουργός της NHC, Μα Σιαοέι, έκανε τα σχόλια αυτά σε κυβερνητική συνάντηση όπου είπε ακόμη πως ο ιός εξαπλώνεται σε αγροτικές περιοχές και πως η διαχείριση της πρόσφατης κατάστασης έδειξε σε ποιο βαθμό είχαν χαλαρώσει τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου. «Από τον Δεκέμβριο του 2020 επιδημικές συστάδες έχουν παρατηρηθεί σε Πεκίνο, Σιτσουάν, Λιαονίνγκ, Χεμπέι και Χεϊλονγκτζιάνγκ» αναφέρεται σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της NHC όπου παρατίθεται η ενημέρωση του Μα. «Έχουν κυρίως τα ακόλουθα χαρακτηριστικά. Κατ’ αρχάς, είναι όλα εισαγόμενα από το εξωτερικό, προκλήθηκαν από ταξιδιώτες από το εξωτερικό, ή [είναι] μολυσμένα εισαγόμενα προϊόντα ψυχρής αλυσίδας».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων