Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Το ελικόπτερο Ingenuity πραγματοποίησε τη δέκατη πτήση του στον πλανήτη Άρη

Το ελικόπτερο Ingenuity, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των μηχανικών, πραγματοποίησε τη δέκατη πτήση του στον Άρη, διανύοντας μάλιστα 1.6 χιλιόμετρα σε μία από τις πιο περίπλοκες πτήσεις που έχει πραγματοποιήσει.

Πέταξε πάνω από την περιοχή Raised Ridges, όπου όπως υποδηλώνει η ονομασία, είναι αρκετά επικίνδυνη καθώς έχει κοφτερούς βράχους που εξέχουν από την επιφάνεια. Για αυτό το λόγο, το Ingenuity αναγκάστηκε να ανέβει στο ύψος-ρεκόρ των 12 μέτρων, ενώ είχε 10 διαφορετικά σημεία από τα οποία έπρεπε να περάσει. Ταυτόχρονα, έπρεπε να καταγράψει αρκετές φωτογραφίες για να βοηθήσει τους επιστήμονες της NASA να παράγουν στερεοσκοπικές εικόνες του Raised Ridges για να δουν αν είναι εφικτή μία επίσκεψη από το Perseverance rover.

Το Ingenuity είναι το πρώτο αεροσκάφος του είδους του, το πρώτο ιπτάμενο αντικείμενο που έχει στείλει ο άνθρωπος σε άλλο πλανήτη και ήδη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, δοκιμάζοντας τα όρια του με κάθε πτήση. Ο απλός στόχος της απόδειξης της λειτουργίας του στον Άρη έχει αλλάξει και πλέον βοηθά ενεργά το Perseverance να εκτελέσει τη δική του αποστολή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων