Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Το ελληνικό γιαούρτι κατακτά τα αμερικανικά σχολεία

Να που υπάρχουν και καλές ειδήσεις, που έρχονται μάλιστα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Από αυτό το φθινόπωρο το ελληνικό γιαούρτι εισάγεται δυναμικά στα αμερικανικά σχολεία.

Η κυβέρνηση Ομπάμα αποφάσισε να εισάγει το ελληνικό γιαούρτι στα αμερικανικά σχολεία, προκειμένου να προσφέρει μία υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών.

Τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ συμμετέχουν στο πολιτικό πρόγραμμα του υπουργείου Γεωργίας, το οποίο ανέλαβε να προσθέσει το ελληνικό γιαούρτι στα εστιατόρια των σχολείων τους.

Στο πρόγραμμα λαμβάνει μέρος η Νέα Υόρκη, η Αριζόνα, το Αϊντάχο και το Τενεσί και εάν είναι επιτυχές, τότε πιθανότατα το ελληνικό γιαούρτι να παρέχεται στα σχολεία όλης της χώρας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξετάσει την αποδοτικότητα του κόστους του ελληνικού γιαουρτιού μέσα στα σχολεία και το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας θα το αξιολογήσει μέσα στο Δεκέμβριο του 2013.

Η προσδοκία είναι πως το ελληνικό γιαούρτι μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική πρόταση στο κρέας.

“Είμαι υπερήφανος που αυτό το πρόγραμμα έφτασε σε στάδιο εφαρμογής, γιατί ωφελεί ιδιαίτερα τη βιομηχανία γαλακτοκομικών της Νέας Υόρκης και βελτιώνει την υγεία των παιδιών μας”, δήλωσε ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ σε σχετική ανακοίνωση.

Η επιτυχία του ελληνικού γιαουρτιού μπορεί να αποτελέσει τον «πιλότο» και για την εξωστρέφεια σε μεγάλες αγορές πολλών ακόμη ελληνικών προϊόντων, με στοιχεία μοναδικότητας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων