Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Το “ευχαριστώ” της Β. Θάνου για την προσφυγική κρίση

Τις ευχαριστίες της για τη συμβολή των σωμάτων ασφαλείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος εξέφρασε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου.

Υποδεχόμενη στο Μέγαρο Μαξίμου τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας, τους φορείς της αυτοδιοίκησης αλλά και τους εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, η κα Θάνου διαβεβαίωσε ότι καμία απόφαση και κανένα μέτρο της κυβέρνησης δεν θα είχε συμβάλλει τόσο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κρίσης χωρίς τις σκληρές, άοκνες και υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών όλων των δυνάμεων που συνεργάσθηκαν στο επιχειρησιακό πεδίο.

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η έναρξη της θητείας της κυβέρνησης συνέπεσε με τη σοβαρή κρίση εξαιτίας της μεγάλης διόγκωσης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, η οποία επέβαλε τη λήψη εκτάκτων μέτρων τόσο προς βελτίωση εκείνων που είχαν ήδη δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και με την λήψη νέων μέτρων προς αντιμετώπιση αυτής της επείγουσας ανάγκης».

Απευθυνόμενη προς τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επανέλαβε ότι η πολιτεία οφείλει να περιβάλλει με τον δέοντα σεβασμό όλους σας και επίσης οφείλει να σας εξασφαλίζει τα μέσα, τα οποία απαιτούνται για την επιχειρησιακή και λειτουργική σας δραστηριότητα.

HTML tutorial

Η κυβέρνησή μας, οι υπουργοί οι οποίοι συνεργάστηκαν και δραστηριοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος, του προσφυγικού και μεταναστευτικού, και εγώ προσωπικά, σας εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες και σας συγχαίρουμε όλους, κατέληξε η κα Θάνου.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν οι αρχηγοί Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναύαρχος Αποστολάκης, Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Τελλίδης, Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Υποπτέραχος Αστρεινίδης, Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Τσακνάκης, Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Αθανασόπουλος, Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παπαγεωργίου.

Επίσης εκπροσωπώντας την περιφερειακή και τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Δούρου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης και οι Δήμαρχοι Αθηνών κ. Καμίνης και Πειραιώς κ. Μώραλης. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του ΑΕΑ Υποστράτηγος Τσιριγώτη, ο επικεφαλής Γραφείου Ελλάδας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Τσαρμπόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ξυπολητάς και ο επικεφαλής Συνδέσμου FRONTEX κ. Αποστόλου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων