Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Το Facebook θα επιτρέψει σε επιχειρήσεις από αναπτυσσόμενες χώρες να κάνουν πωλήσεις στη σελίδα του

Μια νέα υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα το Facebook, καθώς θα επιτρέψει σε επιχειρήσεις σε αναπτυσσόμενες αγορές να κάνουν πωλήσεις σε πελάτες απευθείας από τις σελίδες τους σε αυτό. Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου στον χώρο του online commerce στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η εταιρεία είχε λανσάρει μια υπηρεσία που επέτρεπε σε κάποιους εμπόρους να πωλούν εμπορεύματα μέσω πληρωμένων διαφημίσεων στην εφαρμογή του Facebook.

Η νέα αυτή υπηρεσία, ωστόσο, θα είναι δωρεάν, και θα μπορούν να γίνονται αγορές μέσα από τις σελίδες των εμπόρων στο Facebook.

Από στρατηγικής άποψης, η εταιρεία ελπίζει πως το να κάνει τους εμπόρους να εξαρτώνται περισσότερο από το Facebook, θα τους πείσει μακροπρόθεσμα να πληρώνουν για διαφημίσεις.

Η νοτιοανατολική Ασία είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη περιοχή από άποψης χρηστών για το Facebook, αλλά εξακολουθεί να έχει τα περισσότερα έσοδά του από τις ΗΠΑ και τον Καναδά: Τα μέσα έσοδα ήταν 13,74 δολάρια ανά χρήστη στη βόρεια Αμερική στο δεύτερο τρίμηνο, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσό για την Ασία και τον Ειρηνικό ήταν 1,74 δολάρια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων