Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Το φάρμακο που μειώνει κατά πέντε ημέρες τον χρόνο ίασης από COVID-19

Τα τελευταία στοιχεία από το αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη της Gilead Sciences Inc δείχνουν ότι η χορήγησή του μειώνει το χρόνο θεραπείας από την COVID-19 κατά πέντε ημέρες, σε σύγκριση με τον χρόνο ίασης των ασθενών στους οποίους χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο.

Σε ασθενείς που βρίσκονταν σε μηχανική υποστήριξη όταν τους χορηγήθηκε το φάρμακο, η ρεμδεσιβίρη μείωσε τον χρόνο ανάρρωσης κατά επτά ημέρες συγκριτικά με αυτούς στους οποίους δόθηκε εικονικό φάρμακο, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε 1.062 ασθενείς και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «New England Journal of Medicine».

Σύμφωνα με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» τελική έρευνα εξέτασε τα δεδομένα έπειτα από 29 ημέρες θεραπείας, σε αντίθεση με προγενέστερη έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Μάιο και αφορούσε χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Το φάρμακο αυτό ήταν από τα πρώτα που χρησιμοποιήθηκαν κατά του νέου κορωνοϊού και χορηγήθηκε και στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η ρεμδεσιβίρη έλαβε κατ’επείγουσα έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων την 1η Μαϊου και έκτοτε έχει δοθεί έγκριση για χρήση σε ορισμένες μόνο χώρες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων