Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Το Fiat 500 γιορτάζει τα 60α του γενέθλια σε όλη την Ευρώπη

Το τέταρτο επεισόδιο της διαδικτυακής σειράς αφιερωμένης στο Fiat 500 είναι στον αέρα στην ειδική σελίδα www.500foreveryoung.fiatpress.com.

Μετά το Τορίνο, το Λονδίνο και το Παρίσι, το εικονικό ταξίδι εμπνευσμένο από τον εορτασμό των 60 χρόνων του πετυχημένου ιταλικού μοντέλου, συνεχίζεται στη Μαδρίτη, και συγκεκριμένα στις δεκαετίες ‘80 και ‘90. Η πρωτεύουσα της Ισπανίας γνώρισε τότε μια μεγάλη έκρηξη έκφρασης, γνωστή ως “Movida Madrilena”. Ήταν εκείνα τα χρόνια που το καλλιτεχνικό κίνημα απελευθέρωσης σύντομα εξαπλώθηκε και στον τομέα της μόδας και του σχεδιασμού.

Παρόλο που το Fiat 500 ήταν εκτός γραμμής παραγωγής την συγκεκριμένη περίοδο η φήμη του είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ισπανία. Οι ιδιοκτήτες των Fiat 500 και οι θαυμαστές της ιταλικής τέχνης και κουλτούρας είχαν δημιουργήσει διάφορα επίσημα fan clubs.

Εκτός από τη συλλεκτική του ιδιότητα, το Fiat 500 αποτελεί σήμερα πηγή έμπνευσης για πολλούς σχεδιαστές. Ακριβώς την ημέρα των γενεθλίων του, στις 4 Ιουλίου θα υπάρξει και ιδιαίτερο επεισόδιο αφιερωμένο στο σύμβολο του ιταλικού design. Ένα μοντέλο που όλα αυτά τα 60χρόνια ανακαλύπτει συνεχώς τον εαυτό του διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτες τις αξίες του μέσα στον χρόνο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων