Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Το φορολογικό unfair της κυβέρνησης

Το σπάσιμο της φορολογικής μεταρρύθμισης σε δύο τμήματα, στο «μίνι» φορολογικό με τη νέα κλίμακα που πρέπει να ψηφιστεί εντός Ιανουαρίου και στο «μεγάλο» φορολογικό με τις διαρθρωτικές αλλαγές στη φορολογία (κατάργηση Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων κλπ) αποτελεί ένα unfair, τόσο προς τους φορολογούμενους πολίτες, όσο και στην ίδια την ανάπτυξη.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη στον Σκάι, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βγάλει 3 δις παραπάνω από την κλίμακα, όπως έχει συμφωνήσει με την Τρόικα. Γι΄αυτό και βιάζεται να ψηφίσει το «μίνι» εισπρακτικό φορολογικό νομοσχέδιο και αφήνει για τον Ιούνιο το διαρθρωτικό. Κατανοητό, καθώς ούτως ή άλλως το 2013 είναι μια καμένη χρονιά, η έκτη χρονιά μεγάλης ύφεσης… Οπότε δεν βιάζεται, η δόξα μπορεί να περιμένει, όπως άλλωστε και η ανάπτυξη. Σημασία έχουν τα 3 δις ευρώ…

Μόνο που ότι κλίμακα και να φτιάξει, το αποτέλεσμα θα τον εκπλήξει. Αν έκανε μια βόλτα στην ΔΕΗ της Αριστείδου ή στη Σολωμού στο Χαλάνδρι να δει την απελπισία και το αδιέξοδο εκατοντάδων οικογενειών τις ουρές για να ρυθμίσουν το χαράτσι, γέροντες συνταξιούχοι και άνεργοι, ή για την αποκατάσταση διακοπής ρεύματος, ίσως καταλάβαινε. Θα το καταλάβει τώρα που κρίθηκε παράνομη η πληρωμή του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ. Κι αν εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει, σίγουρα, θα καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται η κοινωνία αν πάει στην ΔΟΥ Χολαργού που είχε εγκαινιάσει ο Κ. Σημίτης ως πρωθυπουργός.

Το νέο φορολογικό unfair που ετοιμάζεται, θα οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις. Στο τέλος του 2013 τα νέα χρέη των πολιτών προς το κράτος θα έχουν πολλαπλασιαστεί. Και θα είναι φόροι που δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν ποτέ.

Τουλάχιστον, μήπως μαζί με το «μίνι» έχει η κυβέρνηση έτοιμη την πολυθρύλητη αυτόματη ρύθμιση των 48 δόσεων για όλους, μήπως μπορέσει να αναβληθεί η κοινωνική έκρηξη. Εκτός κι αν χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό σεισμό για να αναβλύσει το πετρέλαιο των 427 δις ευρώ που «βρήκε» η ασυγκράτητη και βουλημική Deutsche Bank νότια της Κρήτης…

ΥΓ: Ευτυχώς Αντώνη που καθάρισες πατ-κιούτ την ΑΟΖ, ευτυχώς που έχεις και εξειδικευμένο στην ΑΟΖ βουλευτή Επικρατείας… και διηγώντας τα να κλαις.

Προηγούμενο άρθροPolitics: correcting Greek tax foolishness
Επόμενο άρθροΚληρονομική ολιγαρχία

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων