Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Το γήπεδο της ΑΕΚ κλονίζει την πλειοψηφία της Δούρου – Ποιοι αντιδρούν στα σχέδιά της

Η χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ ιδίων πόρων που έχει εγγραφεί για ακόμη μια χρονιά στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής (για το 2016) για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια δημιουργεί τριγμούς στην παράταξη της περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου. Ο προϋπολογισμός ναι μεν ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης από το περιφερειακό συμβούλιο, αλλά για την συγκεκριμένη χρηματοδότηση έθεσαν ζήτημα μέλη της «Δύναμης Ζωής» που πρόσκεινται στη Λαϊκή Ενότητα, παρότι υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Όπως φάνηκε, οι «λαφαζανικοί» της παράταξης Δούρου συντάσσονται με την στάση του δημάρχου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλου, δηλαδή υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου, αλλά κατά της έγκρισης της υφιστάμενης μελέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, ζητώντας ουσιαστικές αλλαγές σε αυτήν. Αν και η Μελέτη για το γήπεδο δεν έχει έρθει στο περιφερειακό συμβούλιο προς έγκριση ακόμη, από πλευράς περιφερειακών συμβούλων υποστηρίζεται ότι η Δικέφαλος ΑΕ απαιτεί την κατασκευή του γηπέδου με χρήση μέρους τους Άλσους Φιλαδέλφειας, που εκτός των άλλων σημαίνει και υπογειοποίηση των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών για την κατασκευή πάρκινγκ VIP του νέου γηπέδου, καταστροφή του προσφυγικού οικισμού και μετατόπιση του κέντρου της πόλης! Σύμφωνα με τους ίδιους περιφερειακούς συμβούλους, η μελέτη για την υπογειοποίηση των 2 κεντρικών δρόμων της Νέας Φιλαδέλφειας σημαίνει επιπλέον 15 εκατ. ευρώ, που θα τα επωμιστεί η Περιφέρεια.

Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι της Αριστεράς. Συγκεκριμένα των Άννα Βασιλάκη, Μαρίνας Κούκα, Μάκη Μαντά, Φλώρας Νικολιδάκη και Ζωής Ράικου. Με την ανακοίνωση αυτή, που εξέδωσαν πριν το περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης, ανακοίνωσαν ότι θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Πέραν τούτου, η κ. Βασιλάκη ανεξαρτητοποιήθηκε από τη «Δύναμη Ζωής» πριν την ψηφοφορία (ανεξάρτητοι είναι ήδη οι κ.κ. Νικολιδάκη, Μαντάς).

Διαφωνίες, πάντως, αναφορικά με το θέμα των γηπέδων (στον προϋπολογισμό της περιφέρειας Αττικής βρίσκεται και η εγγραφή των 7 εκατ. ευρώ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού), φάνηκε να έχουν, με βάση τις ομιλίες τους στο συμβούλιο της Πέμπτης, και οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Γαβρίλης (Πειραιά) καιΚατερίνα Θανοπούλου (Κοινωνικής Πολιτικής). Και οι δύο αντιπεριφερειάρχες είναι μέλη της Λαϊκής Ενότητας. Υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Παρά αυτές τις αντιθέσεις των στελεχών της παράταξης Δούρου που έχουν ακολουθήσει την Λαϊκή Ενότητα, η «Δύναμη Ζωής» δεν αναμένεται να έχει την… τύχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πλειονότητά τους στηρίζουν τις ενέργειες της περιφερειακής αρχής λέγοντας ότι δεν έχει παρεκκλίνει των προγραμματικών της στόχων. Πλην του θέματος του γηπέδου της ΑΕΚ όπου η περιφερειάρχης Αττικής ακόμη δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων