Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Το Ισλαμικό Κράτος, η Δύση και το ΚΚΕ

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ‘επικίνδυνη εξέλιξη’ την συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο εναντίων των Τζιχαντιστών.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα στηρίζει την μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις.

Το ΚΚΕ αναφέρει: «Η ανακοίνωση της συμμετοχής της Ελλάδας στη λεγόμενη διεθνή συμμαχία κατά του «Ισλαμικού Κράτους», με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις, είναι επικίνδυνη εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ΚΚΕ για περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ».

Είναι γνωστή και απαράλλαχτη η θέση του ΚΚΕ για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις των Νατοϊκών Δυνάμεων. Όμως τώρα πρόκειται για έναν διαφορετικό πόλεμο. Δεν υπάρχει κανένα νόμιμο κράτος στον κόσμο που να στηρίζει (ανοιχτά τουλάχιστον) την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους και την μανιακή ιδεολογία που προπαγανδίζει. Επίσης δεν πρόκειται για έναν λαό που να διεκδικεί κάποιου ίδιους ανεξαρτησία που θα μπορούσε να συνδεθεί με οποιοδήποτε πλαίσιο διεθνούς δικαίου ή έστω μιας θεωρητικής αρχής περί αυτοδιάθεσης. Είναι όντως από τις λίγες φορές που σύσσωμος ο Δυτικός κόσμος αλλά και ο Αραβικός ενώνονται κάτω από μία κοινή απειλή.

Γιατί λοιπόν το ΚΚΕ θεωρεί την στήριξη της Ελλάδας που σε σύγκριση με άλλα ευρωπαικά κράτη είναι και πολύ μικρότερη, ως επικίνδυνη εξέλιξη; Κατάλαβα ότι βιάστηκα να κατηγορήσω το ΚΚΕ για τον συνηθισμένο του απομονωτισμό όταν διάβασα στη συνέχεια της ανακοίνωσής του:

«Το «Ισλαμικό Κράτος» και οι λεγόμενοι «Τζιχαντιστές» αποτελούνται από δυνάμεις οι οποίες στηρίχτηκαν και εξοπλίστηκαν από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για να προωθήσουν τα γεωπολιτικά τους σχέδια σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη και αλλού και σήμερα αξιοποιούνται ως πρόσχημα νέων επεμβάσεων και πολέμων.»

Όντως πολλές φορές μου ήρθε το ερώτημα στο μυαλό, πώς αυτός ο πελώριος στρατός αναπτύχθηκε, οπλίστηκε και εκπαιδεύτηκε χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι, μέχρι που ξαφνικά μια μέρα άρχισε να διεκδικεί εκτάσεις στη μέση ανατολή;

Είναι λοιπόν καλό να θυμόμαστε πως όσο μεγαλύτερο το δίκαιο του πολέμου των Δυτικών τόσο μεγαλύτερα και τα συμφέροντα που θα διεκδικήσουν στην περιοχή αργότερα. Όχι πως βέβαια αυτό επαρκεί σαν λόγος για να αδιαφορήσουμε για την αυξανόμενη Ισλαμιστική απειλή όπως (χωρίς να μας εκπλήσσει) προτείνει το ΚΚΕ, αλλά σίγουρα μας δίνει τροφή για σκέψη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων