Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Το Κατάρ στηρίζει την Alpha Bank

Το Fund του Κατάρ έχει ήδη συμφωνήσει να στηρίξει την Alpha Bank στην επικείμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Και μάλιστα, όχι μόνο για το ποσοστό που ήδη κατέχει (4,75%), αλλά και για παραπάνω.

Αυτός είναι και ο λόγος ο οποίος έχουν κατακλείσει την αγορά φήμες που λένε ότι μετά την επικείμενη Αύξηση Κεφαλαίου της Alpha Bank, το Fund του Κατάρ θα κατέχει ποσοστό ελέγχου στην ελληνική ιδιωτική τράπεζα.

Το Fund του Κατάρ έχει στηρίξει την Alpha Bank επί σειρά ετών, ενώ οι ίδιοι είχαν δηλώσει με επίσημη ανακοίνωσή τους ότι θα στήριξαν κεφαλαιακά το τραπεζικό σχήμα που θα προέκυπτε από τη συγχώνευση μεταξύ της Alpha Bank και της Εurobank.

Παράλληλα και ίσως όχι άσχετα, πληροφορίες φέρουν το ίδιο Fund του Κατάρ να γυρίζει πίσω στην αρχική του πρόθεση και να εκδηλώνει ξανά ενδιαφέρον για την επένδυση στο Ελληνικό. Υπενθυμίζουμε ότι το Κατάρ είχε συμφωνήσει πριν περίπου 2,5 χρόνια με την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για την επένδυση στο ελληνικό, αλλά λίγες ώρες πριν το νόμο στη Βουλή τα δεδομένα άλλαξαν μονομερώς από την πλευρά των πολιτικών. Έτσι, είχε αποχωρήσει από την εν λόγω επένδυση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων