Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Το ΚΙΝΑΛ καταδικάζει την απέλαση Βαρυθυμιάδη από την Τουρκία

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας λόγω δηλώσεων που εκείνος είχε κάνει για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Επισήμανε επίσης πως «στις δημοκρατίες κανένας άνθρωπος δεν διώκεται για τα φρονήματά του».

Αναλυτικά, «μετά από ενημέρωση που είχα από το υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζουμε ρητά και απερίφραστα τη στάση της Τουρκίας απέναντι στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Βαρυθυμιάδη. Οι τουρκικές αρχές απαγορεύοντας την είσοδο του Γ. Βαρυθυμιάδη στην Τουρκία λόγω των δηλώσεών του για τη Γενοκτονία των Ποντίων επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα.Στις δημοκρατίες κανένας άνθρωπος δεν διώκεται για τα φρονήματά του», υπογραμμίζει εν κατακλείδι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακόμα, σε σχόλιό του για τη σύλληψη του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, καταδικάζει «την απαράδεκτη τουρκική κίνηση εναντίον του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Γ. Βαρυθυμιάδη» και προσθέτει:

«Η κράτησή του είναι επιθετική κίνηση, στην οποία πρέπει άμεσα να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων