Γράφει ο Πέτρος Χασάπης
Το συστημικό ΚΚΕ να αφήσει τα πολιτικά «παραμύθια» με την πρόταση νόμου για την δήθεν κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο. Ξέρει ότι τέτοια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν και παίζει εκ του ασφαλούς. Αν θέλει να στριμώξει πραγματικά τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει πρόταση νόμου για θέσπιση απλής αναλογικής και κατάργησης του αντιδημοκρατικού 3%, που κρατάει το πολιτικό σύστημα κλειστό μόνο για τους εκλεκτούς του συστήματος.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε πάντα ότι μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση, το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση θα είναι η απλή αναλογική. Τα ίδια δηλαδή που έλεγε και ο Α. Παπανδρέου το 1981. Μία από τα ίδια δυστυχώς. Τελευταία μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έκανε πολιτική κυβίστηση δηλώνοντας ότι η απλή αναλογική θα μπει στο Σύνταγμα ως πάγιο εκλογικό σύστημα, όταν και όποτε γίνει αναθεώρηση. Αυτό σημαίνει για όσους δεν είναι πολιτικά άσχετοι ότι δεν θα γίνει ποτέ. Μην μας εμπαίζει λοιπόν ο κ. Τσίπρας. Στα χέρια του είναι αύριο το πρωϊ να φέρει ένα απλό νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο που θα αλλάξει για πάντα το κατεστημένο στην Ελλάδα. Θέλει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το καθεστώς ή είναι μέρος του και ο ίδιος;
Αφού λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ «ξέχασε» τη βασική του υπόσχεση και σφυρίζει αδιάφορα, ας το κάνει το ΚΚΕ. Προφανώς όμως ούτε το ΚΚΕ θέλει την απλή αναλογική και εμπαίζει το λαό. Δεν είναι φυσικά πολιτικά αφελές το ΚΚΕ, το οποίο δεν έχει να ωφεληθεί και πολλά πράγματα από την απλή αναλογική. Αντίθετα θα χάσει πολλά. Είναι ένα σύστημα που θα ανοίξει το κλειστό πολιτικό σύστημα, θα σπάσει τα κατεστημένα, θα συντρίψει τις πολιτικές οικογένειες και θα εισάγει στην πολιτική νέες κοινωνικές δυνάμεις που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 3% χωρίς χρήματα και προβολή, τα οποία το σύστημα τα διαθέτει μόνο για τα δικά του ενεργούμενα.
Το ΚΚΕ έχει συμμαχήσει απόλυτα με το σύστημα και έχει προφανώς επιλέξει το ρόλο του συστημικού εξαρτήματος. Το σύστημα έχει ανάγκη το ΚΚΕ. Έχει ανάγκη την «πολιτική ηθική» του ΚΚΕ, καθόσον πίσω από το ΚΚΕ το σύστημα κρύβει τον μη έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, την κρατική χρηματοδότηση, την έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας, τον συγκεντρωτικό τρόπο οργάνωσης, την κομματική πειθαρχία, τον κρατισμό, την υπερσυγκεντρωτική διοίκηση και πολλά άλλα που έχουν στήσει όλο αυτό το πολιτικό σύστημα σοβιετικού μοντέλου, που χρεοκόπησε τη χώρα και όλους μας.