Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι συμμόρφωση στις απαιτήσεις της τρόικας

Της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας αλλαγής με την επιβολή βίας και χωρίς να την επιλέξουμε. Όλα όσα χθες ήταν ο κόσμος μας, καταρρέουν με πάταγο. Οι δρόμοι μας γέμισαν συντρίμμια, αλλά εμείς είχαμε την φωνή μας! Τη φωνή που έφτανε στα πέρατα της γης και μιλούσε για Ελλάδα! Παρηγοριά στον κάθε μετανάστη κι Έλληνα της διασποράς και συνδετικός κρίκος με την Ελλάδα και τα χρώματά της.

Είχαμε την φωνή μας να κρατά συντροφιά τους ακρίτες μας και να μοιράζει το μπλε του ουρανού μας στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά…

Συγκέντρωνε την Νεώτερη Ιστορία μας με εικόνες και ανελάμβανε να μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά την γνώση που τόσο είχαν ανάγκη!

Η δημόσια τηλεόραση υπάρχει για να εκφράζει τους πολίτες κάθε χώρας και φυσικά να προάγει τον πολιτισμό και τα παγκοσμίου ενδιαφέροντος γεγονότα που αφορούν στην πορεία της μέσα στον κόσμο!

Δεν θα αρνηθώ ότι έγιναν πολλά λάθη. Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια, όπως ακριβώς κι όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι της χώρας μου. Κατά την άποψή μου το κλείσιμο δεν είναι η λύση. Είναι μόνο η συμμόρφωσή μας στις απαιτήσεις της Τρόϊκας!

Πριν φτάσουν λοιπόν στο κλείσιμο της Δημόσιας κι όχι κρατικής τηλεόρασης θα έπρεπε να δώσουν την λύση όπως όφειλαν κατά την άποψή μου, γιατί το να προσθέσουν κι άλλους 2.500 εργαζόμενους στους ανέργους μας δεν είναι λύση. Παρακαλώ λοιπόν τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να σεβαστούν την ιστορία της ΕΡΤ καθώς και την ιστορία του κινήματος και ν΄ απαιτήσουν την απρόσκοπτη λειτουργία της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων